Translate

søndag den 18. oktober 2015

Ujigami Shrine.

På samme side af Uji floden som Koshoji Tempel ( som jeg fortalte om igår ) ligger et shrine der hedder Ujigami. Det er et meget fredsfyldt sted med en naturlig kilde som man kan drikke af. Det er ikke et særlig stort sted, men historien der knytter sig til stedet er noget for sig selv.
Steder blev bygget i det 11. århundrede og er tilegnet Kejser Ojin og hans sønner Uji no Wakiiratsuko og Nintoku som bliver Kejser efter sin far. Kejser Ojin er en af de første kejsere man ved med sikkerhed har eksisteret og man kan bevise det. De 9 første kejsere i japansk historie har man meget svært ved at bevise hvor stammer fra for der findes stort set ingen skrifter om dem, men det gør der om Kejser Ojin. En stridighed om tronen mellem de 2 sønner endte med at Uji no Wakiiratsuko angivelig begår selvmord ved at kaste sig i Uji floden som også er den flod man skal over for at kommer til stedet. Hans selvmord resulterede i at Nintoku blev Kejser efter sin far Kejser Ojin.
Den anden interessante ting ved stedet er at stedet er nævn i en bog der hedder The Tale of Genji ( på dansk Fortællingerne om Genji ).
Det er en bog der er skrevet i det 11 århundret ( Heian Perioden ) af en hofdame ved navn Murasaki Shikibu. The Tale of Genji betegnes som verdens første roman. Bogen er delt i 3 og 3. del finder sted i Uji efter Genjis død, men med hans søn i hovedrollen og stedet her er nævnt i bogen. 
Når man går rundt i Uji kan man finde mange spor efter The Tale of Genji og der er endda et museum der fortæller om Uji og byens del i bogen. Vi besøgte ikke museumet for der var andre steder vi gerne ville se også, men en dag kommer jeg tilbage og så skal jeg besøge lige netop det museum. Jeg har bogen, men jeg har ikke læst den endnu. Jeg fik den faktisk lang tid før i overhovedet besøgte Uji. Jeg har det sån lidt med japansk litteratur og især de gamle fortælleringer som det her jo er at det tager tid at komme ordneligt igennem. Men efter vi har været her, har jeg fået mere blod på tanden og jeg kan mærke at nu skal det til at være at jeg skal igennem den bog. Og når jeg engang når igennem bogen skal jeg nok fortælle noget mere om den for den er en af de helt store i japansk litteratur. 
Men her er hvert fald lidt billeder fra et af stederne nævnt i bogen.

Har du læst The Tale of Genji ?? Hvad synes du om bogen ??

3 kommentarer:

  1. Igen igen et skønt indlæg direkte fra Japan. Tak for det :-) Nej, jeg har desværre ikke læst den omtalte bog men tak for tip, det vil jeg da overveje :-)

    SvarSlet
  2. Tak for det :-) Hvis du får læst bogen vil jeg gerne høre hvad du synes om den.

    SvarSlet
  3. Velbekomme, det vil jeg fortælle hvis jeg får den læst :-)

    SvarSlet