Translate

lørdag den 17. oktober 2015

Koshoji Temple i Uji.

Lige modsat af Byodoin Temple, men på den anden side af Uji floden ligger et mindre kendt temple der hedder Koshoji. Det er relativt "nyt" efter Uji-standart. Det originale temple blev bygget i 1233 i Kyoto, men blev ødelagt af interne krige og uroligheder. Men i 1648 blev det genopbygget her i Uji.
Templet tilhører Soto Zen grenen af Buddhisme og hvis man kommer sidste på eftermiddagen kan man være heldig at se munkene sidde og bede og man kan høre deres messen. Stedet fungere også som skole og undervisnings sted for tilhængere af denne gren af Buddhisme og dem som træner til at blive munk.
Vejen op til templet er en lille bakke hvor der på hver side står kæmep store ahorn træer der bliver knald røde om efteråret. Da efteråret stadig ikke var nået til områder i Kyoto på dette tidspunkt måtte vi nøjes med de grønne blade, men det var nu alligevel flot. 
Templet gemmer på en rigtig flot have med mange sten i alle mulige størrelser. Jeg kan virkelig godt lide de her stenhaver. Det ser ofte ud som om stenene bare er lagt tilfældigt ned, men ofte så er der en symbolik bag den måde de ligger på. Noget man skal have et trænet øje for at se eller en guide der kan udpeje det for en. Mit øje er ikke så trænet, men jeg kender efterhånden ideen bag japanske haver ret godt og derfor ved jeg at der ikke er noget som helst der bare er lagt tilfældigt. Japanerne er meget sirlig med deres haver. Men en have med mange spændende elementer, men samtidig en have der indbyder til ro, fokus og meditation.
Det er ikke et sted hvor man falder over hinanden og selv om det ikke er så kendt som Byodoin er det alligevel værd at gå derop, om ikke andet så for at se haven.

 Indgangen til Koshoji Temple.

 Vejen op til templet er fyldt med store ahorn træer 
der bliver røde om efteråret.

 Indgangen til selve templet.

 Et af de første træer man ser.

 Indenfor i haven.

 Haven og stien op til hovedbygningen.

 Selve haven.

 Selve haven.

 Selve haven.

 Indgangen til hovedbygningen.

 Jeg holder meget af taget på japanske bygninger.
De er altid smukt dekoreret.

Her sidder munkene og meditere. De sidder i skrædder stilling på 
puden og skal kunne gøre det uden at falde ned. Når man kan sidde 
og hvile fuldstændigt i sig selv uden at falde ned fra puden og i skrædder
stilling og kan lukke verden omkring en helt ude har man opnået fuld meditation og balance.
Og det er rigtig svært skal jeg lige hilse at sige. Jeg har prøvet at sidde på sådan en pude,
men det tager tid at finde en behagelig stilling hvor man samtidig sidder korrekt på puden.
Selv for munke under oplæring tager det tid at lære det helt korrekt.

2 kommentarer:

  1. IHHHHH Inger-Marie du bliver da ved med at friste til en tur til Japan. Nu har du gjort det igen, tillykke. Super spændende at læse om og jeg nyder at blive taget med "til Japan". Super godt indlæg og igen igen smukke billeder :-) Godt arbejde!

    SvarSlet
  2. :-) :-) jamen lige nu er også et rigtig godt tidspunkt at kommer herud på. Efterårs farverne er flere steder på sit højeste lige nu og det er stadig dejlig lunt i dags timerne, men aften og natte timerne kan godt blive lidt kolde.
    Men mange tak for de pæne ord.

    SvarSlet