Translate

mandag den 6. oktober 2014

4 års fødselsdag.

 Bloggen har idag den 6 oktober 4 års fødselsdag.

Det er nu 4 år siden jeg begyndte at gøre mig klar til at forlade Danmark 
og flytte over på den anden side til Japan.


Hold da op som tiden går, det er helt vildt. Jeg har de sidste par dage siddet og redigeret en hel del på bloggen og i den forbindelse kom jeg til at se at den aller første blogpost er skrevet idag ( 6. oktober ) for 4 år siden.
Jeg synes det er helt vildt det allerede er 4 år siden at jeg fortalte omverden at jeg havde valgt at flytte til Japan. Nogen synes det var fedt at jeg kastede mig ud i det og andre synes at det var en rigtig dårlig ide og det ville jeg fortryde.
Jeg har brugt de sidste par dag til at sidde og redigere en del på bloggen. Det jeg har lavet er at stort set alle indlægene er blevet lagt i en kategori. Kategorien står lige under hvert indlæg og hvis man klikker på det kommer alle indlæg i samme kategori frem. 
Eks. hvis du klikker på "mad" eller "katestrofer i Japan" kommer alle indlæg der har med mad eller katestrofter i Japan frem og alle de andre indlæg bliver sorteret fra.
Nu skal det ikke være nogen hemlighed at jeg ikke er en computernørd. Jeg ville gerne have lavet sån en bjælke oppe for oven lige under navnet Dagbog fra Japan hvor man kan klikke sig ind på de forskellige kategorier uden at skulle finde et indlæg med den ønskede kategori først, men det kan jeg simpelt hen bare ikke finde ud af gøre.
Desuden har jeg slettet en del indlæg fordi den video der var pointen i hele indlæget er forsvundet. Min mand sagde det nok var fordi den var blevet fjernet fra Youtube af en eller anden grund. 
Der ud over har jeg rettet i flere indlæg. Jeg har ikke tilføjet ny tekst nogen steder, men nogle af indlægene med billeder var der så stor mellemrum mellem billederne at billederne i sig selv var svære at finde. De skulle nu alle stå pænt under hinanden, så der ikke er en masse tom plads mellem hvert billede.

Det har været rigtig sjovt at sidde og kigge alle indlægene igennem. Hvor har jeg dog været meget igennem af både gode og dårlige ting. Jordskælv, tyfoner og oversvømmelser som nogle af de dårlige. Alle de ture vi har været på både i Japan men også i udlandet og alle de mennesker jeg har mødt har trods de dårlig oplevelser gjort at det har været det hele værd.

For 4 år siden startede jeg  med at realisere en drøm jeg havde haft stort set siden jeg forlod folkeskolen for snart 20 år siden. At bo i udlandet og at opleve verden. Jeg havde jo nok mest forestillet mig at det skulle være et engelsk eller fransk talende land jeg skulle ende i. Men det endte med at blive et land på den anden side af jorden med et sprog jeg ikke forstår. Sådan er det med drømme og at give efter for en drøm, man ved aldrig hvor man ender.
Jeg har ofte tænkt på det med drømme. De fleste mennesker har en drøm, men hvorfor er det så svært at realisere dem. Lad det være sagt med det samme, det er hårdt arbejde at realisere sine drømme, men hvis det virkelig er det man vil så gør det og se hele forløbet som en læreproces.
Når jeg sidder og tænker tilbage på alt papirarbejdet med at søge visa og opholdstilladelse og hente de rigtige papire de rigtige steder og få de rigtige stempler og underskrifter så kan det godt virke meget uoverskueligt. Og det at skulle opsige lejlighed og job og finde ud af hvad skal man have med til sit nye land og hvad skal man gøre med resten, så er det en stor mundfuld. Jeg gjore det meste alene fordi min mand jo allerede var flyttet til Japan for at finde det der skulle blive vores hjem når jeg kom og for at finde arbejde så han kunne forsørge mig for kunne han ikke forsørge mig kunne jeg jo ikke få opholdstilladelse.
Men det er jo slet ikke så slemt som det lyder. De mennesker der ordner papirene har jo med det at gøre dagligt og ved lige præcis hvor du skal gå hen og i hvilken rækkefølge for at få det der skal bruges. Så det hele ordner jo næsten sig selv. Så når jeg sidder og tænker tilbage var det faktisk slet ikke så uoverskueligt som det måske kan virke.
Så til jer der sidder derude med en drøm, men synes det virker uoverskueligt at komme fra A til B og det derfor aldrig bliver andet end en drøm kan jeg kun sig en ting og det er Kast jer ud i det. Der er masser af folk man kan spørge til råds. Når man har gennemført det og man kommer ud på den anden side vil man ofte opleve at det slet ikke var så uoverskueligt som man selv gjore det til. Og desuden er det så absolut det hele værd.

Til december har jeg boet i Japan i 4 år og vi har lige søgt om at få mit visa forlænget med 5 år, så forhåblig kan jeg blive ved med at udleve drømme om at bo i udlandet.
Jeg drømmer stadig om at opleve verden. Jeg har efterhånden været mange steder, men der er også mange steder jeg ikke har set endnu og som jeg gerne vil opleve. Cambodia og Ankor Wat står øverst på listen over drømme rejse mål sammen med stort set resten af verden. Lige nu har vi ingen planer om at skulle ud at rejse. Men man ved jo aldrig om der lige pludselig er så godt et tilbud man bare ikke kan sige nej til.

Jeg vil gerne sige tak til alle der læser med på bloggen og som gør at jeg gidder at blive ved med at skrive. Bloggen er blevet en stor del af mit liv og jeg nyder at dele mine oplevelser og erfarringer som udenlands dansker med dem der nu engang læser med.

Jeg har nu fortalt lidt om mine drømme og det kunne være spændende at høre hvad du drømmer om og havd du gør for at realisere den eller hvad der evt. holder dig tilbage????
Skriv endelig en kommentar, det vil jeg kun blive glad for. Også ved andre indlæg.

2 kommentarer:

 1. Hej IM,
  Dejligt blogindlæg! Fedt at høre om hvordan du gjorde din drøm til virkelighed :)
  Det er en stor udfordring sådan at flytte hele sin tilværelse om på den anden side af jorden. Men mon ikke du også har oplevet at du er blevet beriget med store oplevelser og nye indtryk og er blevet et både stærkere og mere "komplet" menneske?

  Med hensyn til kategorilinks - har du prøvet at google lidt rundt? Måske er der noget her: http://www.instructables.com/id/Blogger-Categorical-Post-Tabs/

  Mvh Jonas

  SvarSlet
 2. Hej Jonas,
  tak for din kommentar.
  Ja det er en stor udfordring at flytte om på den anden side af jorden. Men jeg synes det har været det værd for jeg har oplevet så meget i den tid jeg har været her.
  Jeg er helt klart også blevet et stærker og mere udadvendt menneske.
  Tak for linket, det vil jeg helt klart lige bruge noget tid på at læse :-)

  SvarSlet