Translate

fredag den 14. februar 2014

Mere sne.

 
Kankokuji tempel i Kyoto med sne.
 
 
 
Endnu et kraftigt snefald har ramt Tokyo, men især Yokohama. Vi har stort set fået lige så meget sne som sidste weekend. Det har sneet hele dagen og gør det stadig, men i løbet af natten skulle det slå over i regn og i morgen har de lovet storm og kraftig regn. Så vi skal lige igennem en weekend med møgvejr, så skulle det klare op et par dage. På onsdag kan de ikke helt blive enig om der kun vil komme regn eller om det kan falde som sne.
Men en ting er sikkert, det er koldt og der bliver alle vegne brugt max strøm for at holde varmen. Et strømforbrug som de japanske elværker har svært ved at følge med nu hvor der ikke er nogen af atomkraftværkerne der er i brug mere.
Der har flere steder været blackout på grund af vejret, op mod 20.000 mennesker har været uden strøm p.g.a det kraftige snefald. Det er et rigtig stort problem for et land som Japan, hvor husene er tynde og ikke isoleret. Størstedelen får varme fra en air conditioner, men uden strøm ingen varme. Brændeovne er stort set ikke eksisterende i Japan, fordi åben ild ganske enkelt er for farligt i et samfund hvor man bor som sild i en tønde. Går der først ild i et hus ryger nabohusene også gerne.
Selv om sne skaber mange problemer både i trafikken og for folk, så skaber det også nogle helt ild smukke snelandskaber.
Et af dem vi herude ser meget lige for tiden og efter min mening også et af de smukkeste er Kankokuji templet i Kyoto som også er blevet dækket af et tykt lag sne. Jeg har spurgt min mand om vi ikke lige skulle tage ned og se det med sne, men det må blive en anden gang fik jeg pænt men bestemt at vide og det er egentlig helt i orden for vi skal snart ud at rejse til varmere himmelstrøg alligevel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar