Translate

lørdag den 15. februar 2014

Guld til Japan.

 
 
For første gang nogen sinde har Japan vundet guld ved OL i kunstskøjteløb for mænd. Det skete i nat da Yuzuru Hanyu som kun er 19 år vandt mændenes finale. Han faldt en enkelt gang i starten af hans program, men han havde så mange point i forvejen det det ikke gjorde nogen forskel. Han havde dagen før sat verdensrekord ved at opnå over 100 point i hans korte program.
 
Historien om Yuzuru Hanyu og vejen til OL medaljen, starten på den nok mest tragiske dag i Japans historie. Den 11 marts 2011, den dag jordskælvet og tsunamien rammer Japan. Yuzuru kommer fra Sendai, som er et af de områder der blev aller værst ramt. Han var til træning i den lokale skøjtehal da jordskælvet ramte og måtte løbe ud af hallen med skøjte på fordi der var fare for at bygningen ville styrte sammen. I tiden efter er han ved at opgive kunstskøjteløbet af flere grunde. Han har ingen steder at træne og han har mistet modet p.g.a alle de ulykker der kommer i kølevandet på denne dag. Han bruger meget tid på at tænke over hvordan han kan hjælpe folk og sig selv med at komme videre og mange siger at han først og fremmest ikke må opgive sin lovende karriere inden for kunstskøjteløb. Han ender derfor med af flytte til Toronto hvor han kan træne, indtil han igen kan træne i Japan.
Der har ligget et kæmpe pres på ham, ikke kun fra folk i det katestrofe ramte område men også fra resten af Japan. Det største pres er nok kommet fra ham selv, fordi han så gerne ville vinde af den simple grund at bringe glæde til de folk i Tohoku der den 11 marts 2011 mistede alt.
Når man ser interview med ham omtaler han også denne dag som den største motivation til at give alt og gå efter guldet. Og det lykkes, så der skal lyde et kæmpe stort tillykke for den mega flotte præstation.
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar