Translate

onsdag den 12. februar 2014

St. Valentine i Japan.

På fredag er det St. Valentines dag. Det fejre man også her i Japan om end det er en lidt anden måde det fejres på.
I Japan giver kvinder chokolade til mænd på St. Valentines dag og det er ikke kun forbeholdt koner at give til deres mand. Således giver kvinder også små chokolade gaver til mandlige venner eller ligefremt kollegaer. I Japan er det ikke kun for kærlighedens skyld, men også for påskyndelsen skyld man gør det. Det kan være man har en mandelig ven eller kollega der har gjort noget ekstra for at hjælpe en i løbet af året, så er Valentine en rigtig god dag at give en lille gave og vise sin påskyndelse og tak for hjælpen.
Det er ikke kun voksne der giver gaver, det er også skolebørn. Foruden chokolade kan man for tiden købe tons vis af små gaver med alle mulige japanske figurer, som er mest henvendt til børn. Og så på Valentines dag udveksler man gaver med dem man går i klasse med.
Selvføldig er det ligesom i resten af verden der fejre denne dag forbeholdt ægtepar og kærestepar. Der er stor forskel på de gave man giver om det er til ens kæreste/mand eller en ven.
Og jo, jeg har købt både chokolade og kort til min mand.
Nu er der selvføldig også et modstykke til Valentines Dag, den hedder White Day ( Hvid Dag ) og på denne dag er det så mændenes tur til at give gaver til deres kone/kæreste. Her er det ikke så meget chokolade der gives, men noget dyrere og luksus gaver der gives. I modsætningen til Valentines Dag giver manden kun til sin kone/kæreste. White Day fejres den 14 marts.
Begge dag er ikke noget der oprindeligt fejres i Japan. Valentines kommer fra USA og er mest af alt en kommerciel dag forretningerne opblæser til det helt store for at få en ekstra omsætning.
Det samme med White Day, det er opfundet af japanske forretningsfolk men henblik på at få en ekstra omsætning. Og man kan kun sige det har været en succes, især Valentines. Men de ligger nu heller ikke på den lade sidde hvad angår at lave noget virkeligt lækkert chokolade og så kan det jo være svært som chokolade narkoman ikke at komme til at købe lidt ekstra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar