Translate

tirsdag den 27. marts 2012

Bambus Skoven og Nonomiya Shrine.


Når man går ud af bagvejen ved Tenryu-ji tempel kommer man op til en bambus skov. Det er egentlig en stejl vej omgivet af enorme bambus på hver side. Det føles lidt ligesom at træde ind i en anden verden, der er så fredsfyldt.


Når man så begynder at gå ned mod byen igen og ud af bambus skoven kommer man ned til Nonomiya Shrine, det er kvindernes tempel. Mange kvinder kommer her for at bede om et godt ægteskab og at de vil finde en god mand. Stedet er også i tidernes morgen blevet brugt af kejserfamilien, hvor de har sendt deres døtre hen, som en del af deres opdragelse. Stedet indgår også i The Tale of Genji. Det er nogle meget gamle eventyre som er meget hellige for enhver japaner.

Det er traner, de har en vigtig betydning i japansk kultur. De symbolisere vejen til alt godt og de gives især til folk der har været udsat for en ulykke, lige meget hvor stor eller lille den er. Mange steder i de katestrofe ramte områder kan man se ranker som disse og jeg er ret sikker på hvis man begynder at tælle dem når man til 1000. Enhver japaner kan folde en trane, selv i søvne. Hvis man beskæftiger sig med origami er det første man lære at folde en trane. Men du kan jo selv prøve, der ligger et link lidt længer nede på siden og til at starte med kan du sagtens bruge almindelig printerpapir og kan du ikke få fat i rigtig origami papir kan du bruge farvet papir istedet for.I Japan er der 2 religioner, buddhisme og shinto. Før 2. verdenkrig var det shinto som flest japaner var tilhænger af, men efter 2 verdenskrig blev det buddhisme. Idag er de næsten smeltet sammen og de fleste japanere er tilhængre af begge. Når noget hedder noget med tempel er det buddhistisk og er det en shrine tilhøre det shinto, så dette sted er altså en shinto helligdom.
Et japansk ordsprog siger man fødes som shinto, men dør som buddhist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar