Translate

fredag den 30. marts 2012

Nord Korea.

Så rasles der igen godt med sablerne mellem Japan og Nord Korea. Nord Korea har offentliggjort de vil affyre et langdistance messil mellem den 5 april og 16 april. De påstår det er for at sende en satellit op, men den er der ikke ret mange der hopper på.
Japan har nu som modspil udmeldt at de vil skyde et hvert messil ned der kommer for tæt på japansk territorium.
Nord Korea har gjort det her før, for cirka 2 år siden affyrede de også et messil som fløj over Japan og slog ned i Stillehavet. Dengang var der tæt på at udbryde diplomatisk krig mellem Japan og Nord Korea og denne her gang er ingen undtagelse.
Der foregår en masse forhandlinger, men hvor meget de føre til er lidt uvidst i øjeblikket.
Nord Korea har snart nogle helligdage, hvor regeringen uddeler mad til befolkningen, men det har de jo ikke for meget af i forvejen. Så for at få mere nødhjælp fra bl.a. USA har Nord Korea givet lov til at atom eksperter må komme ind i landet så de kan se hvordan det går med deres atomprogrammer, men affyre de det messil bliver kassen lukket i og de får ingen nødhjælp til at uddele til befolkningen.
Forholdet mellem Japan og Nord Korea er i forvejen meget køligt. Udseensmessigt ligner japaner og nord koreaner hinanden meget og nord koreanerne har engang kidnappede flere japanske statsborgere og hjernevaskede dem til at spionere imod Japan til fordel for Nord Korea. Jeg ved godt det lyder som en spion roman fra den kolde krigs tid, men det er rent faktisk rigtigt. Nogle af dem er vendt hjem til Japan igen og blevet genforenet med deres familie, men der er også nogle som de ikke ved hvad der er sket med. Men uanset hvad så er fronterne nu igen trukket skarpt op, så nu må vi bare vente og se om de affyre det messil eller hvad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar