Translate

søndag den 16. oktober 2016

Shin Tamagawa Onsen i Akita.

For et par uger siden var min mand og jeg på en tur til Akita i det nordlige Japan. Akita er en del af Tohoku regionen. Det er et område der siden 2011 har haft meget svært ved at tiltrække turister fordi mange forbinder Tohoku med Fukushima. Men Tohoku er så meget mere end Fukushima og Akita ligger også meget langt fra Fukushima så man behøves på ingen måder at være bekymret ved at besøge området.
Akita er et meget bjergrigt område og ud over storslået natur oplevelser og nogen af de absolut bedste onsen i Japan så er det da også begrænset hvad der er af serværdigheder. Men når man som jeg er til natur og elsker onsen så et det et perfekt sted.
Vi havde købt en tur pakke der indeholdt billetter til shinkansen og overnatning på Shin-Tamagawa onsen oppe i bjergene. Jeg gik meget specefikt efter at det skulle være Shin-Tamagawa vi skulle overnatte på fordi vandet i deres onsen er meget specielt. Faktisk så specielt at det er det eneste sted i Japan hvor man kan opleve det, vandet har et meget højt syre indhold og pH-værdien på vandet er kun på 1,2. Faktisk er det mere et kursted end det er almindelig onsen. Mange gæster her har kræft og de kommer her p.g.a vandet, men også fordi tæt ved hotellet ligger der en park hvor man kan se hvor vandet kommer fra og fordi stenene og jorden i det her område er meget højt radioaktivt ( Radium ).
Radium er et stof der bliver brugt i behandling mod visse kræftformer og derfor tiltrækker det mange kræft patienter fra hele Japan der kommer her for at ligge på stenene og være på kur ophold på hotellet. 
Faktisk så er der 2 hoteller det oprindelige som hedder Tamagawa Onsen, men fordi det er så populært har man bygget endnu et hotel der hedder ShinTamagawa Onsen. Begge steder får vand fra den samme kilde der er den mest vandrige kilde i hele Japan.
Vi havde lejet en bil så vi kunne køre lidt rundt og kigge på området inden vi tjekkede ind på hotellet og gik en tur ned til området hvor vandet kommer fra.
For mig var det virkelig en oplevelse. Jeg har aldrig oplevet noget der kommer tæt på det her. Der er en gang sti der fører rundt i området, men man kan sagtens gå væk fra stien. Det gør at man kan komme meget tæt på stenen hvor dampen fra undergrunden kommer op og der er virkelig tryk på. Det er ikke bare en lille smule damp, men stimer der bare buldre af sted. Nogen af stenene er helt grønne-gule og til at begynde med troede jeg det ville være hårdt som en slags krystaller for det lignede det virkelig, men da jeg rørte ved det var det virkelig blødt, nærmest ligesom mos. Jeg blev egentlig lidt skuffet for jeg ville så gerne have haft sådan en grøn krystal sten med hjem, men det fik jeg så slet ikke. Jeg rørte også ved flere af stenene hvor dampen kom op fra og de var virkelig varme. Meget behageligt for kolde fingre at blive varmet op på.
Selve hotellet havde alt man kunne forlange. Både aftensmad og morgenmad var buffet. Der var så meget forskelligt mad, grøntsags retter, kød retter, salat bar, 3 slagt ris, karry, miso, supper, nudler og selvfølgelig dessert. Det var virkelig en buffet der ville noget, der manglede ikke noget og de var meget hurtig til at fylde op.
Men det var jo ikke for madens skyld vi havde valgt dette sted, men vandet i onsen. Der er 2 onsen, 1 til mænd og 1 til kvinder. Hver onsen har 12 bade, sauna og damp bad. Desuden er der udendørs spa og et område hvor man kan ligge på varmesten. Det største af badene er fyldet med ufortyndet vand og kommer direkte fra kilden i parken ved siden af hotellet og har en pH-værdi på 1,2. Jeg var meget spændt på hvordan det ville føles at skulle ned i det her vand. Det var ikke ubehageligt eller gjore ondt, men på den anden side var man overhovedet ikke i tvivl om at vandet var meget syreholdigt. Det prikkede og stikkede helt vild, det føltes lidt som om man fik stød. Jeg holdt ud lige omkring 10 sekunder, så var jeg nødt til at skulle op og skylles. Jeg synes det var meget mere behageligt at sidde i det der kun var på 50 %, der kan man stadig mærke vandet er syreholdigt, men det er uden at det prikker og stikker. Men jeg var hvert fald glad for jeg havde tage creme med for det var lidt hårdt for huden og jeg fik faktisk også et rødt udslæt på halsen, men det kunne vi læse ud fra nogen informationer på hotellet at det ikke var unormalt og det var væk igen efter cirka 1 døgn. Men det var sjovt at prøve også selv om jeg ikke kunne holde til at være i badet på 100 % særlig længe. 
Har man lyst til en speciel oplevelse i Japan og har man ikke noget imod at give lidt extra for en overnatning så kan jeg kun anbefale det. Det findes kun dette ene sted i hele Japan hvor man kan bade i så syreholdigt vand uden at det er livsfarligt.
Det hele ligger i Towada Hachimantai National Park, så man er omringet af storslået natur under hele opholdet.
Skulle nogen være blevet fristet til selv at tage en tur er her et link til Shin-Tamagawa Onsen.


Et lille tip er at købe en pakketur som vi gjore. Disse tur pakker er væsentlig billiger i forhold til hvis man bestiller shinkansen og onsen hver for sig. JR ( Japan Railway ) har rejse bureauer på alle store stationer hvor man kan købe billetter og se hvad der er på tilbud. De har kontrakter med en lang række hoteller over hele Japan, så med mindre man har øje på et meget bestemt sted kan der være mange penge at spare ved at købe de her pakke rejser. Vi har altid brugt de her pakke rejser når vi har været i Kyoto og andre steder hvor vi har kørt med tog for at komme frem til og vi har sparet ret mange penge i forhold til hvis vi havde bestilt tog og hotel hver for sig. Det kræver dog at man er ude i lidt god tid da der ofte kan være udsolgt til visse destinationer. Der er dog en lille hage ved de her pakke ture og det er at kommer man for sent til toget så er det hele tabt. Man kan ikke få billet til næste tog eller pengene tilbage, så det er altid en god ide at tage hjemme fra i extra god tid for man ved aldrig om der er forsinkelser på de linjer der går ind til shinkanse stationerne. 

Men her er lidt billeder fra parken ved Shin-Tamagawa Onsen. Det er her vandet man bader i kommer fra.


Allerede ved indgangen til parken får man en fornemmelse 
af hvor varmt vandet er som det ligger der og pumper op
direkte fra kilden.


Der er en sti der tager dig rundt i parken, men mange steder kan 
du sagtens gå væk fra stien.

 Vand direkte fra kilden.

 Mange steder kan man se disse grønne-gule sten.
Dampen fra jordens undergrund kommer op ved disse sten.

   Det minder lidt om et dampende måne landskab. Vi så mange mennesker der lå på jorden ved disse varme kilder.
Fordi der er en høj radioaktivitet i områden anser mange det som 
et healing sted ( eller power spot )


 Man kan gå op i bjergene bag ved parken, men da vi var der 
fraådes det på det kraftigeste fordi bjørnene har været meget 
aktive i år. Over 20 mennesker har i sensommeren og efteråret 
mistede livet ved bjørne angreb fordi de har været på 
hiking tur i bjergene. Det er usædvanlig mange i forhold til 
andre år.


 Der er opsat telte hvor man kan ligge inde, Men vi så også 
mange der bare ligger på underlag ved siden af stien eller 
ved siden af varme stenene.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar