Translate

tirsdag den 23. februar 2016

Forår i Negishi park.

Foråret er ved at have indfundet sig og blomme træerne står i fuld flor de fleste steder. Vejret viser sig for det meste fra sin pæne side så man rigtig kan få fornemmelsen af at foråret faktisk er kommet. 
Tiden går mest med arbejde, at læse japansk og yoga lige for tiden, men jeg fandt dog tid til en eftermiddag at tage en tur hen til Negishi park og bare nyde vejret og den helt fantastiske duft blomsterne på blomme træerne har. 

Der har lige været Skandinavisk Film Festival i Tokyo. Jeg var inde og se en stumfilm af Carl Th. Dreyer sammen med en dansk veninde. Vi kom 2 timer inden filmen skulle starte og vi fik de 2 sidste billetter. Nogen gange har man jo bare lov at være snyde heldig. Filmen hed "Der var engang" og er fra 1922. Da det jo er en stumfilm sad der en pianist i salen og spillede musik under hele filmen. Under sidste scene hvor prinsessen får prinsen begyndte pianisten pludselig at spille midsommervisen af Holger Drachmann. Der må jeg nok indrømme jeg blev virkelig rørt, at sidder der i en japansk biograf, hvor der er totalt udsolgt og filmen er en dansk stumfilm og høre midsommervisen blive spillet på klaver. Der røg lige en lille tåre ned at kinden og tankerne gik over det snedækkede Sibirien, snøft. Men det var en fantastisk oplevelse og bare det at en dansk stumfilm kan være udsolgt i en biograf i Tokyo synes jeg er ret godt gået.

Torsdag og fredag tager min mand og jeg til Ise. Vi skal besøge Ise Shrine som er det mest hellige af alle shrine i hele Japan. Faktisk er det så helligt at man ikke kan se hovedbygningen. Det er kun Kejseren og udvalgte øverste præster der må det, så hovedbygningen er omringet af hegn. Men så er der til gengæld så meget andet at se og opleve, så det glæder jeg mig rigtig meget til for jeg har ikke været der før. Vi skal køre derned i vores egen bil, det tager mellem 5-6 timer at nå derned. Vi skal overnatte på en ryokan der ligger cirka 15 minutters gang fra selve Ise Shrine. Men alt det skal jeg nok fortælle mere om når vi kommer hjem igen.

Indtil da er her lidt billeder fra Negishi park og alle de fantastiske duftende blomster på blomme træerne.Hvad synes I i øvrigt om mit nye design på bloggen. Jeg har valgt det fordi det minder mig om kimono stof  og origami papir der ofte er dekoreret med store farverige blomster.

2 kommentarer:

  1. Hej Inger- Marie, uhh jeg er så vild med dine forårs billeder fra Japan. Det er altid en fornøjelse at se dine billeder :-) Jeg kan da godt lide dit nye design, super
    /Annette

    SvarSlet
  2. Tusind tak. Det er jeg glad for at høre :-)

    SvarSlet