Translate

mandag den 29. februar 2016

Futami Okitama Shrine.

Vi har lige været på tur til Ise. Ise ligger i Mie prefecture og er en køretur på 5-6 timer fra hvor vi bor. Vi kørte derned i vores egen bil fordi vi gerne ville besøge nogen steder hvor offentlig transport ikke er det bedste og der kun køre tog 1 gang i timen. Vi kunne sagtens have valgt at tage toget derned og derefter leje en bil, men prismæssigt så var det faktisk billigere at køre vores egen bil hele vejen. Så det gjore vi, men så havde vi til gengæld indlogeret os på et noget dyrer spa hotel end vi plejer. 
Men vi forlod Yokohama torsdag morgen lidt over 06.00 og kørte vest over mod Nagoya hvor vi skulle dreje af og køre syd over. Vi stoppede et par gange for at spise, strække benene og få tanket op på diverse drikkevarer, men turen forløb uden trafik propper og omkring ved 13-tiden var vi nået til Ise. Efter vi var drejet af ved Nagoya og kommet væk fra metropol området ændrede området sig markant. Vi var rigtig kommet på landet. Der var næsten ingen biler på vejen  og jeg fandt det ret mærkeligt nu hvor jeg er blevet vant til trafik propper stort set døgnet rundt. Min mand morede sig da også en del over min facination af mangel på biler og at vi på lange strækninger havde vejen helt for os selv, det ville da aldrig nogen sinde ske her i Yokohama. Jeg synes faktisk det var sån lidt spooky for man ville jo netop forvente at et sted hvor der ikke kommer et tog hvert 5. minut så ville der være mange biler på vejen, men det var der ikke. Det ændrer sig dog heldigvis nu tættere vi kom på Ise by.
I første omgang kørte vi bare gennem byen og ud til vandet. Ude ved vandet ligger Futami Okitama Shrine. Det er et lille shrine ved klipperne som er cirka 1300 år gammelt. Stedet er berømt for 2 ting. Det ene er frøerne i alle størrelser der der er spredt ud over det hele. Den anden ting stedet er kendt for er 2 sten uden i vandet der kanldes for Meotoiwa. Oversat betyder det mand og kone stenene. Den store sten hedder O-iwa ( manden ) er 9 meter høj og har en omkreds på 39,6 meter. Den lille sten hedder Me-iwa ( konen ) og er 4 meter høj og har en omkreds på 9 meter. De 2 sten er forbundet af en 35 meter shimenawa som er et reb lavet af ris strå og det vejer over 1 ton. Rebet bliver skiftet 3 gange om året ved en speciel cermoni. De 2 sten symbolisere ægteskabets bånd og mange kommer her for at bede om at få et godt og stærkt bånd til deres ægtefælle.
Da vi var der var det lav vandet, desværre. Jeg ville gerne have været der ved høj vandet så det ser ud som om at stenene står ude i vandet, men det var stadig en oplevelse at se netop disse to sten og alle frøerne der er ved selve shrinet.
Om sommeren fra maj til juni kan med om morgenen se solen stå op mellem de to sten. Det skulle efter signe være et ret så fantastisk syn. 
Men her er lidt billeder fra Futami Okitama Shrine, både frøer og sten.


 Duften af hav vand var virkelig dejlig. Ren og klar og ikke 
blandet med storbyens forurening.

 Indgangen.

 En af de utallige frøer ved stedet.

 og endnu en

 og endnu flere :-) men de er da så søde, ik ??

 Mand og kone stenene.

Mand og kone stenene gennem den hellige torii.


2 kommentarer:

 1. Sikke et spændende sted i har besøgt Inger-Marie. Nyder altså når du tager os med rundt i Japan. Jeg er til stadighed imponeret over hvor meget der er at opleve at kultur og natur i dette land. Sjovt med det tema med alle de frøer og hold da sikke heldige i var med vejret så du igen kunne dele alle dine smukke billeder med os andre :-) Tak for det!
  /Annette

  SvarSlet
 2. Hej Annette,
  tak skal du have.
  Der findes så meget at se og opleve i Japan som ikke står skrevet om i guide bøger og efter at have været herude i over 5 år nu er det de steder jeg foretrækker at besøge fordi de ikke er overrandt med turister. Naturen herude er helt fantastisk, især bjerg områderne.
  Vi var virkelig heldig med vejret. Da vi kørte hjemme fra var det grådt og overskyet. Da vi nåede ned omkring Hakone begyndte det at sne og det ret kraftigt. Da vi nåede Shizuoka var sneen blevet til regn og da vi nåede endnu længer ned begyndte solen at skinne. Det er vildt at man på en strækning på omkring 500 km kan opleve så forskelligt vejr på 7 timer.

  SvarSlet