Translate

mandag den 10. august 2015

Væg malerierne i The Mission.

Allerede inden vi tog til Californien havde vi en længere diskution om hvorvidt vi skulle besøge The Mission District. Min mand sagde klart nej fordi da han boede i Californien ( for over 10 år siden ) var det kendt som et rådt og kriminelt område. Det er et fattigt område hvor der stort set kun tales spansk og hvor man kan møde folk fra hele Latin Amerika. Jeg blev ved med at sige at 10 år er lang tid og meget kan have forandret sig i den tid. For hvis det er så farligt et sted hvorfor står det så beskrevet i guide bøger uden advarsler. Jeg må åbentbart have meget gode overtalelses evner for på vores sidste dag i San Francisco tog i metroen til The Mission District. Aftalen var dog at jeg ikke måtte gå rundt med mit store kamera og vi gik ikke ned i nogle små skumle gyder. Så alle billeder i dette indlæg et taget med min mobil telefon fordi den er langt lettere at skjule.
Men vi ankom og det første jeg lå mærke til var at der blev talt spansk og stort set ingen engelsk. Der var en hel del mere beskidt end de andre områder vi havde besøgt. Men vi gik straks på jagt efter det vi var kommet for at se. I The Mission District findes der flere 100 vægmalerier. De er et udtryk og en protest mod den måde de bliver behandlet på. Af en eller anden grund opfattes latinamerikanere som 2. rangs mennesker og de lever ofte i stor fattigdom og må tage lavt lønnet arbejde som de andre amerikanere ikke vil udføre.
Mit indtryk af området er at det er et flot og farvestrålende kvarter. Selv om vi så flere skilte om at salg af narko ikke accepteres og her må man ikke tage narko selv om der var tydelige spor efter det, så følte jeg mig faktisk ikke utryk ved at være der. På intet tidspunkt blev vi forfuldt eller nedstirret.
Det var meget tydeligt det ikke lige er det sted der kommer flest turister og vi så da også kun en håndfuld andre der gik rundt og kiggede på vægmalerierne. Jeg må dog sige det ikke var et sted jeg havde lyst til at gå rundt som turist efter mørkets frembrud. Jeg har på fornemmelsen at det er et sted der efter mørkets frembrud skifter markant karakter. Men i dagtimerne ser jeg ingen problemer med at tage en tur rundt i kvarteret. Så hvis du har noget tid til overs på en tur til San Francisco kan jeg kun anbefale at tage turen forbi og se de mange vægmalerier, de er meget veludført og meget anderledes end det man normalt forbinder med graffiti.

Har du nogen sinde på dine rejser besøgt et kvarter med et blakket ry og efter dit besøg ikke helt forstået hvorfor det har så dårligt et ry????3 kommentarer:

 1. Super sejt indlæg. Hmm må indrømme at jeg aldrig har været der men nu er det da skrevet på listen over ting, der skal ses næste gang :-) Smukke billeder, tak for det :-)
  Ja i Rio besøgte vi en del favelaer. Vi havde guide med som der bliver anbefalet. Den største af dem flyder med narko og små drenge med maskingeværer på stoffer, så klart ikke et sted vi tager hen igen og der var al mulige tegn på at rygtet var sandt men...
  Mange af de andre favelaer er slet ikke slemme, der bor "almindelige" mennesker som bare lever et ganske almindelig liv. Ingen grund til frygt her, de var venlige, nysgerrig og vi følte på intet tidspunkt at der var noget at være bange for.

  Et besøg i Harlem i New York der kunne vi heller ikke lige se at der var noget at frygte. Rigtigt området havde et forfærdelig ryg for år tilbage med vi fornemmede intet og synes det var en god oplevelse .

  SvarSlet
 2. Hej Ontripdk,
  "små drenge med maskingeværer på stoffer". Det gør ondt helt ind i hjertet. I forhold til det vil jeg mene The Mission District er det rene ferie paradis.

  For hvad jeg har hørt er der blevet ryddet gevaldigt op i dele af Harlem. Og så har jeg hørt at de har nogen rigtig gode restauranter i det område. Helt klart et sted jeg gerne vil besøge skulle turen en dag gå til NY.

  Jeg tror også det har meget at sige hvad tidspunkt man kommer på og hvilket område af kvarteret man besøger. Vi holdt os til hovedgaderne og undgik små smalle gyder og baggårde.

  SvarSlet
 3. Enig Inger - Marie Rio har bestemt en meget grim bagside øv. Enig det er altid en bedre ide at komme i dagtimerne og ikke lige gå ned af de mest skumle gader. Men jeg vil se de vægmalerier, det er da for vildt:-)

  SvarSlet