Translate

lørdag den 15. august 2015

Lanterne festival i Hachimangu Shrine.

En årlig begivenhed jeg holder meget af fordi det er så flot er lanterne festivallen ved Hachimangu Shrine i Kamakura. Den finder sted hvert år i slutningen af juli eller begyndelsen af august og varer omkring 3 dage. Hele området er fyldt op med håndmalet lanterner og der er flere hundrede af dem. Der er lavet af private der har ansøgt om at få udvalgt lige netop deres motiv. Der er mange forskellige motiver. Alt fra haiku ( japanske digte ), karikatur, dyre og blomster motiver og motiver fra japansk mytologi. Men de er super flotte at gå rundt og kigge på.
Omkring kl 19.00 begynder shrine pigerne at gå rundt og tænde alle lanternerne med et lys som de sætter ind via en lem i bunden at lanternen. Det er noget af et tilløbs stykke for fotografer og der er kamp om pladserne rundt om pigerne for at få nogen gode billeder. Jeg tror shrine pigerne morede sig lidt over os fotografer da flere var ved at falde over hinanden. Men det er helt klart værd at følge en gruppe af pigerne når de går rundt i aftenskumringen og tænder lanterne, det er en meget smuk oplevelse. Jeg fik taget rigtig mange biller den dag, langt over 200 og jeg fik også lavet nogen små videoer nu jeg endelig har fundet ud af at ligge både billeder og videoer op sammen. Men her er nogen af de billeder jeg fik taget og et par videoer.Traditionel japansk musik som man ofte kan høre ved 
festivaller i templer og shriner.


Hachimangu Shrine ligger cirka 10 minutters gang fra Kamakura station. Det er nok det største shrine i Kamakura og her er altid mange mennesker. Der er en del festivaller i årets løb ud over lanterne festivallen i august. Bl.a afholdes der yabusame 2 gange om året. Yabusame er bueskydning fra hest og også noget der tiltrækker mange mennesker. Jeg har selv været til yabusame her og der er en rigtig god oplevelse. 

 En ring af strå kaldet en Chinowa eller Suganuki.
Det er et shinto ritual at man på den sidste dag i den 
6. eller 7. mdr går gennem en ring af strå for at blive renset ( Harae)
Det er en meget gammel japansk tradition der stadig bliver 
udført den dag idag.

En anden ting man har rig mulighed for at opleve ved de her festivaller er at mange japanere vælger at iføre sig farverige yakutaer. En yakuta er ikke helt det samme som en kimono. En yakuta bruges kun om sommeren og er lavet af tyndt bomuld. En kimono er meget tykkere og man har flere lag på under en kimono. Man bærer normalt ikke kimono om sommeren, det er simpelthen for varmt og man vil højst sandsynligt for hedeslag inden for 1 time hvis man gjore. Men en yakuta er meget mere behagelig og luftig at have på. Men uanset hvad giver de nogen gode fotomuligheder hvis man har mod på at lege papparazia fotograf.

 Hen af ved 19.00 tiden begyndte det at myldre med shrine piger der var ved at gøre klar til at gå rundt og tænde alle landternerne. De er delt op i flere grupper ellers ville det simpelthen tage for lang tid at få tændt samtlige lanterner. For dem der gerne vil tage billeder er det også bedre for det giver lidt mere plads til at komme til og dermed bedre mulighed for at få nogen bedre billeder. Jeg var afsted sammen med en pige fra Australien og bagefter gik vi og snakkede om at de måtte føle sig lidt som rock stjerner når de gik rundt og tændte lanternerne og folk løb efter dem med kamera og forsøgte at finde den bedste vinkel omkring dem. Jeg lå da også mærke til de grinede lidt over os fotografer en gang imellem. Men alt ialt en rigtig god dag også selv om det var 35 grader og solen stegede fra en skyfri himmel.
6 kommentarer:

 1. Spændende at læse om og smukke smukke billeder. Er da helt vild med de yakutaer, de er simpelthen så smukke og mig som troede at de alle hed kimonoer. Vidste slet ikke der lå en lille papparazia fotograf gemt i dig .-)

  SvarSlet
 2. Hej Ontripdk
  hihi nu er papparazia dog heller ikke noget jeg gør specielt meget i, men lige den dag kunne jeg bare ikke lade vær for der var så mange flotte yakutaer.
  Jo der er stor forskel på en kimono og en yakuta. I gamle dage bar stort set alle kvinder kimono. Nu er det stort set kun ved festlige lejligheder og specielle begivenheder at kimono eller yakuta bæres. En hverdags kimono er ensfarvet uden mønster men en fest kimono har gerne en form for mønster. Der findes også specielle sorte sørge kimonoer der kun bruges ved begravelser.
  I januar har vi en dag der hedder Becoming of Age Day, det er en dag hvor alle dem der fylder 20 år det pågældende år bliver fejret. Lidt lige som når man i Dk fylder 18. Pigerne der har også en speciel kimono med meget lange ærmer, som kun bæres denne ene gang i deres liv. Hvorvidt det gælder mere er jeg ikke helt klar over fordi kimono ikke er hverdags tøj mere, men hvis en pige bære en kimono med lange ærmer er hun ugift, men hvis hun bære en med korte ærmer er hun gift. Idag er det de færeste der faktisk ejer deres egen kimono for de er hamre dyre og kræver en del plads. De må ikke bare foldes sammen og ligges ind i skabet. De skal hænge på et stativ med ærmerne ude gor at undgå møl og mug. Når man lejer en kimono til en begivenhed eller speciel lejlighed medfølger i prisen en dame der kommer ud og klæder dig korrekt på efter de gamle regler. En kimono skal renses af professionale.
  En yakuta er ikke når så dyr og noget de fleste japanere ejer. Den kan sagtens ligges i en stofpose i skabet og vaskes når man tager den ud så den er klar til sommerens begivenheder. Obien ( bæltet ) på en yakuta er også noget mindre end den er på en kimono. Så jo tro mig der er stor forskel og det er en hel videnskab i sig selv. Og vi skal slet ikke begynde at komme ind på de kimonoer som bæres af en maiko eller geisha. En maiko er en der er i lære til at blive geisha.

  SvarSlet
 3. Hold da op, det er da virkelig en hel videnskab. Tak fordi du brugte tid på flere oplysninger, så er jeg blevet så meget klogere. Synes at Japan og hele historien der er forbundet med Japan er vildt fascinerende og dejligt du er med til at berige mit liv med alle dine oplevelser. Nu må jeg da snart tage mig sammen, til at besøge dette land :-)
  /Annette

  SvarSlet
 4. Jamen det var da så lidt. Jeg deler mere end gerne ud af min viden.
  Nu er det snart efterår ( i oktober ) så synes jeg helt klart I skal komme herud og opleve Japan når det er aller flottest.

  SvarSlet
 5. Sikke nogle flotte billeder! Det er helt nostalgisk, jeg er selv lige kommet tilbage fra min tur til Japan i august. Sikke en varme!

  https://alexsjapan.wordpress.com/

  SvarSlet
 6. Hej Alex,
  ja nu er august også den varmeste mdr at besøge Japan på, som jeg kunne se over på din blog du godt var klar over.
  Du skulle da have besøgt Disney Sea World. Disney Land kan man efterhånden besøge i mange lande, men man kan kun besøge Disney Sea her i Japan.
  Tak for de pæne ord om mine billeder. Jeg er lidt af en foto nørd og jeg tager sjældent hjemme fra uden mit kamera, så det er efterhånden blevet til en hel del i de snart 5 år jeg har været herude.

  SvarSlet