Translate

lørdag den 8. august 2015

San Francisco.

Efter vi havde været ude på Alcatrez havde vi egentlig ikke de store planer resten af dagen, så vi besluttede bare at gå rundt og se alle de berømte og turistede steder eftersom det var min første tur til byen. Vi nåede da også vidt omkring inden vi til sidst var så trætte at vi tog tilbage til hotellet. Dagen startede ret tidligt eftersom vi havde bestilt billetter til Alzatraz hjemmefra da vi havde hørt at vi kunne risikere der ellers ville være udsolgt fordi det er den mest populære attraktion i San Francisco. Jeg tror det var et godt valg for vores afgang var udsolgt. Båden ud til Alcateaz sejler 2 gange i timen og man skal være de 30 minutter før ens afgang.
Men sikkert tilbage på fastlandet fulgte vi bare strømmen af mennesker ned mod Pier 39 som mest af alt kan betegnes lidt som et slaraffenland af souvenir butikker og restauranter.

 På vej ned til færgen til Alcatrez.

 Pier 39. 

 Kan du gætte min ynglings film ???

 San Francisco set fra Alcatrez færgen.

 Indgangen til Pier 39.

 Søløverne ved Pier 39.


 Søløverne ved Pier 39.

Der var et sted jeg havde ret travlt med at komme hen til og det var det område hvor man kan se søløverne. Der er et område nede bag ved Pier 39 hvor en masse søløver har indtaget området og desuden er der et lille center der fortæller om søløverne. De har efterhånden snart været der i 20 år og er i sig selv blevet en ret så stor turist attraktion. I starten kunne man ikke rigtig forklare hvorfor søløverne havde valgt at slå sig ned her. Idag ved man bedre og forklaringen er at her har de ingen naturlige fjender i form af hajer og store hvaler. Så her kan de lege i vandet og solbade dagen lang fordi de er i sikkerhed fra andre rovdyr. De er ret så underholdende at kigge på som de ligger der og klapper med lufferne og grynter højlydt. Jeg kom sån til at tænke på Luffe og Hr. Mortensen fra Nissebanden i Grønland.
Men søde er de hvert fald og jeg kunne have siddet der i timevis og studeret dem hvis det ikke lige var fordi min mand synes vi skulle til at vidre efter en halv times tid. Men helt klart mit ynglings sted i San Francisco.

 Fiske restauranter med alt godt fra havet, størstedelen 
af deres mad er vist friture stegt.

 Det berømte Fishermans Wharf skilt.

 Hjulene der trækker kablerne der trækker kabelvognene.

Vi var ude at køre med kabelvognene 2 gange. Jeg synes det er en rigtig god måde at se San Francisco på. Det er godt nok nået dyrer end at tage andet offentlig transport, men det er en oplevelse i sig selv. Vi stoppede også ved kabelvogns museumet. Det er ikke særligt stort, men man kan se nogen at de gamle vogne. Dem de bruger idag er nye vogne der skal se gamle ud. Desuden kan man se de store hjul der trækker de kabler der ligger gravet ned lange alle ruter hvor kabelvognene kører og som hjælper med at trække vognene op af de meget stejle gader som San Francisco også er kendt for. Jeg må indrømme at jeg havde lidt svært ved at forestille mig hvordan de hjul trak kabler gravet ned over det meste af San Francisco. Det må være et virkelig stort arbejde at skulle skifte et af de kabler.
 Lombard Street, en af de mest snoede veje i verden. Som vi gik op og ned 
af Lombard Street gik vi og snakkede om man nok skulle have en vis erfarring 
som billist for at komme ned her. Jeg er bare glad for vi gik og ikke tog turen i
bil for jeg var helt klart blevet svimmel og køresyg inden vi var nået ned.
Alle de grønne buske man kan se er hotensiaer i alle mulig farver og de billeder jeg 
har set herfra når de er i fuld blomst er bare helt fantastiske. Google det og se selv.

 Kabelvognene.

 Grace Katedralen.

De stejle gader i San Francisco.

Vi havde nogen rigtig gode dage i San Francisco. Ud over Alcatrez havde vi ikke lave de store planer. Vi gik bare rundt og fik set så meget som overhovedet muligt. Jeg synes det var nemt at komme rundt og mange af de berømte steder ligger inden for overkommelig gå-afstand. Vi havde i alt 2 dage i San Francisco. Fra vi ankom søndag aften til vi skulle flyve hjem tirsdag lidt over midnat. De 2 dage var mere end rigelig til at få set det vi gerne ville og alligevel havde vi tid til at gå og hygge og stoppe ved en rigtig 1950erne dinner og få pie og milkshake. Jeg ved ikke om det er fordi jeg er vant til denne type byer fra Europa, men den slog ikke benene væk under mig på samme måde som Prag gjore og asiatiske byer har gjort. Der var jo ikke noget anderledes ved stedet som jeg ikke allerede har oplevet før. Selvføldig er det anderledes men for mig ikke på en mindblowing måde. Jeg har ikke noget imod stedet og jeg kan sagtens se mig selv vende tilbage en dag for der er stadig flere steder i Californien jeg gerne vil opleve.

Har du været i San Francisco ???? Hvad var dit indtryk af byen ????

4 kommentarer:

 1. Godt indlæg Inger-Marie. Kan godt forstå dine tanker omkring byen men...
  Den første gang vi besøgte byen, kunne vi ikke rigtig forstå hvorfor andre var vilde med den. Vi må nu indrømme, at efter vi har været der nogle gange er vi blevet ret vilde med denne by.
  Vi synes at det er en by med rigtig god stemning, rigtig mange kvarter hvor man på samme dag kan besøge Chinatown, det stilrene finanskvarter og de homoseksuelles højborg Castro. Der er byer i byen.
  Tror også at selvom det er en storby føles den ikke som en sådan. Den fornemmes som en mindre provinsby.
  Den omkringliggende natur, som f.eks. Twin Peak, det kuperet terræn og udsigten til bugten som du næsten altid har, gør byen smuk.
  Tror også at den frigjorde stemning med en masse "skæve" mennesker medvirker til at vi trives i San Francisco.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ontripdk
   Tak.
   Jeg synes også der var en god stemning i byen, især nede omkring havnen/Pier 39 og ude ved Golden Gate Bridge.
   Vi besøgte med vilje ikke ChinaTown, det gjore vi heller ikke da vi var i Singapore. Grunden er at Yokohama ChinaTown ligger omkring 20 minutter fra hvor vi bor og vi har efterhånden været der så mange gange at vi bare ikke har behov for atbesøge endnu en ChinaTown. Så det ryger hurtig nederst på listen og noget vi kun gør hvis vi løber helt tør for andre ting at lave.
   Jeg kan hvert fald sige jeg synes byen var lille i forhold til Tokyo, men nu kender jeg selvføldig også Tokyo langt bedre.
   Måske jeg stadig forbinder byen med flower power ( og ja jeg får tit at vide jeg er født det forkerte årti ) men det er i den grad blevet afløst af unge og smarte nyrige fra Silicon Vally.
   Jeg tror bare jeg altid vil være langt mere til Prag og Tjekkiet end jeg kommer til at være til San Francisco. Det kan også være fordi jeg måske er lidt træt af storbyer for jeg ville egentlig heller være blevet ude i Yosemite og havde tagen nogen ordnelige hiking ture. Måske når man selv bor i en storby bliver storbys ferie mindre attraktiv.

   Slet
 2. Jeg har ikke været i San Francisco eller andre steder på vestkysten af USA, men jeg synes at byen ser hyggelig ud :) Fine billeder du har taget :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tine,
   Jeg synes helt klart San Francisco er et besøg værd og kan klart anbefale det.
   Der er hyggeligt, især nede ved havne området og ude ved Golden Gate Gridge.
   Jeg er glad for at høre du kan lide billederne. Jeg fik også taget rigtig rigtig mang, lidt over 900 billeder i den uge vi var der. Jeg kunne uden tvivl have taget flere, men vi brugt også en del tid på at køre rundt fra sted til sted. Det er et meget foto venligt land og der er meget flot natur at bevæge sig rundt i.
   Håber du en dag får muligheden for at besøge byen.

   Slet