Translate

tirsdag den 4. marts 2014

Dubai.

 Burj Al Arab. Verdens eneste hotel med 7 stjerner og det mest luksuriøse hotel der findes. Man skal have resavation på hotellet for at kunne komme ud på den ø hvor det ligger.

Burj Khalifa. Verdens højeste bygning, 829,8 meter. Der er alt fra indkøbscenter, kontorer, luksus lejligheder, hoteller, restaurant og udkigspost. Man behøves faktisk ikke at gå udenfor hvis man er så rig at man har råd til en af lejlighederne, det hele kan bringes lige til døren.Vi har lige været på ferie i Dubai. For mig var det første gang til at besøge Dubai og Mellemøsten i det hele taget. Min mand var der for 8 år siden, så han ville rigtig gerne tilbage for at se hvordan der er nu efter 8 års byggeri og hvordan det har forandret sig.
Det er stadig en byggeplads og de forventer ikke at være færdig før engang i år 2020, men det skal man ikke lade sig skræmme af, der er stadig meget at se op opleve.
Den bedste tid at besøge Dubai er fra januar til marts, der er temperaturen varm og behagelig uden at blive for meget, omkring de 25 grader. Derefter bliver det stegende hede og i sommerperioden kan de nemt nå de 50 grader og i sådan en hede er det jo begrænset hvad man kan foretage sig udendørs, så lige nu er den bedste tid.
For 10 års siden var Dubai en lille by i ørkenen, som nok de færreste kendte til, men så byggede de verdens 2 største Shopping Malls, Mall of Dubai og Emirats Mall. Mall of Dubai fik en skøjtebane og Emirats Mall fik en skibakke og det koster kassen at holde hele herligheden nedkølet. Men med alle olie trillionerne har de sikkert nok råd til det.
Dubai er opdelt i 2 bydele, den nye og den gamle. Den nye del er der hvor alt byggeriet foregår og der hvor man finder de store shopping malls, de store flotte arkitektoniske bygninger, The Palm, Burj Al Arab og Dubai Fountain Det er kort sagt her det er de riges legeplads.
Det hele er nyt, flot og skinnende og en stor oplevelse at se og gå rundt i. Det kan godt være man ikke har råde til at handle ind i samtlige mærkevarebutikker fra Louis Vuitton til Channel, men det er stadig gratis bare at kigge. Hvis det er her man håber at finde den arabiske følelse og stemning fra 1001 Nat så bliver man frygtelig skuffet. For ærlig talt så kan den nye bydel være en hvilken som helst europæisk storby.
Vil man derimod have den arabiske følelse og stemning så er det den gamle bydel man skal færdes i. Livet omkring floden, i guld souken, krydderi souken og tekstil souken. Her kan man forhandle om prise, få smagsprøver og en god historie. Der er mange der vil sælge falske mærkevare, i det mindste er de ærlig og sige det er falske. Heldigvis følger de ikke efter en eller blokere vejen for en. Tricket er at lade vær med at tage øjenkontakt med dem, for det er det samme som at sige man er interesseret i at handle, man skal bare ignorer dem, så forsvinder de hurtigt igen.
I Dubai er der også mange fremmedarbejder fra Pakistan, Indien og andre arabiske lande, der drømmer og håber om en dag at kunne tage del i alle olie pengene. Men desværre er det nok de færreste der nogensinde når dertil. Størstedelen arbejder i lavtlønnet servicejob som eks. rengøring.

Som tidligere sagt så var det 2. gang for min mand til at besøge Dubai. Da han var der for 8 år siden var de først lige begyndt at bygge og det var meget få ting der stod færdigt. Det var et billigt og anderleders land at holde ferie i og der er stadig ikke mange japanere der tager til Dubai. Størstedelen rejser vider til Europa, oftest Italien.
Nu er meget færdigbygget, om end der stadig bygges og det har forandret sig så meget fortalte min mand. Den største forandring var at priserne også var steget meget i forhold til sidst han var der. Det var ikke så billigt som han huskede det.
Nogen ting er stadig billigt som eks. at tage en taxi, køre med metro eller vandtaxi i den gamle bydel.
Forleden over aftensmaden snakkede vi om hvor Dubai er på vej hen. Vores bud er at det i fremtiden når alt byggeriet er færdigt vil blive et dyrt sted at holde ferie. Især fordi der ikke er mange lavpris hoteller, men flest luksus hoteller. I takt med alt den luksus de bygger, så vil priserne naturligt også stige. Jeg tror Dubai har en af de dyreste m2 priser i verden, når man tænker på lejlighederne i Burj Khalifa og på de huse der ligger ude på The Palm. Mange af dem er ikke engang huse, men små paladser. Dubai er uden tvivl de riges legeplads.

Alligevel vil jeg klart anbefale en tur til Dubai. Det er i sig selv en oplevelse bare at gå rundt op opleve alt den luksus. Er man til shopping, arkitektur eller resort ferie så er Dubai stedet. Menneskerne er venlige og hjælpsomme og maden er rigtig god. Dog vil jeg anbefale ikke at spise alt for mange dadler, man får en rigtig dårlig feriemave af det. Anbefalingen er faktisk at man højest spiser 3 dadler om dagen fandt vi ud af. Min mand er ikke så meget til dadler, men jeg kan rigtig godt lide dem, så det var mig det gik værst ud over, så husk at pakke nogle rigtig gode diarre piller i kufferten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar