Translate

onsdag den 14. november 2012

Efterårsfarver
Så kom efteråret også til Japan. Vi har i den forbindelse været en tur i Nagano, hvor vi har været oppe i bjergene, hvor vi har kunne nyde det hele i fuld udstrækning.
Vi tilbraget en hel del tid i noget der hedder Shiga Kogen Highland, som ligger oppe i bjergene cirka 1 times kørsel fra Nagano by.
Det var bare så stor en oplevelse at køre rundt oppe i bjergene og den ene bjergskråning efter den anden er dækket af træer i gule, røde og brune farver.
Det blev så ikke bedre af at i de dage hvor vi var der var vejret perfekt, næsten for perfekt. Solen skinnede fra en skyfri himmel og himlen var så blå, det næsten var for godt til at være sandt. Vi havde været noget nervøse for om vi i  det hele taget ville være i stand til at komme ud og tage billeder for vejret er meget omskiftligt i bjergene, men det var overhovedet ikke noget problem.
Jeg kan ikke rigtig bestemme mig for hvilken årstid jeg bedst kan lide. Foråret med sine kirsebærtræer i fuld flor er et syn for gude, der kan få tårene frem i selv det mest koldhjertet menneske.
Men efteråret med sine gyldne farver der glimter i solen.............................er bare helt ubeskrivligt. Jeg kan virkelig godt forstå at mange japanere heller end gerne vil rejse rundt i deres eget land frem for at tage til udlandet, for man kan jo finde alt her i landet.
Pulserende storbyer badet i neonlys kontra freden og roen oppe i bjergene. Mange kender nok bedst Japan for Tokyo, Kyoto og kirsebærtræerne, men der er bare så meget andet hvis man tager lidt væk fra tourist områderne. En by som Nagano, der ligger i bjergene har faktisk nogle af verdens bedste ski sports steder.
Der er nok ikke mange der forbinder Japan med et sted man tager hen at stå på ski, men det er så forkert.
Der er 100 procent sne garenti, hvis man tager til nord og vest Japan. Og det er ikke bare 1 eller 2 meter, nogen steder er det op til 10 meter. og sæsonen starter gerne her i oktober-november og vare hen til marts mdr. Og når man så har stået på ski hele dagen, kan man om aften slappe af i en af de mange naturlige kilder og spa, som ligger som perler på en snor.
Nu har jeg efterhånden boet herude i 2 år og jeg bliver kun mere og mere begejstret for landet, men selvføldig savner jeg også Danmark en gang imellem, for der er dog nogle ting Japan ikke har.

5 kommentarer:

 1. Det ser godt ud med alle de farver der er på denne årstid.så det må have veret en opleves og se alt det.

  SvarSlet
 2. Hold da op hvor er de billeder smukke. Det må være en ret vild oplevelse at se alle de farver. Smukke, smukke billeder Inger-Marie. Godt gået

  SvarSlet
 3. Mange tak. Mange forbinder altid Japan med kirsebær blomsterne om foråret og det er også en hel fantastisk oplevelse. Men mange glemmer efteråret som er mindst lige så fantastisk hvis ikke mere hvis man tager op i bjergene. Japansk natur er i det hele taget noget helt specielt.

  SvarSlet
 4. Ihhh vil så gerne til Japan og det kommer jeg også en dag. Dine billeder forstærker i hvert fald lysten til det. Ja, enig jeg har nu altid haft en drøm om at se kirsebærtræerne blomster men måske skal rejsen være om efteråret i stedet for. Dine smukke billeder giver lige pludselig lyst til at der skal være på den årstid.

  SvarSlet
 5. Nu er Japan jo et land man sagtens kan besøge mere end 1 gang. Så kunne man jo ligge 1 rejse om foråret og 1 rejse om efteråret ;-)

  SvarSlet