Translate

onsdag den 11. maj 2011

2 mdr for katestrofen.

Idag er det den 11 maj, det vil sige det er 2 mdr siden jordskælvet og tsunamier ramte os og alt blev meget anderledes.
Det vi mærker mest er at der er mangel på strøm, de fleste af alle atomkraftværkerne oppe nord på er stadigt lukket ned og nu vil der også blive lukket nogle nede ved Shizuoka fordi det ligger ud til vandet ligesom det i Fukushima. Man må sige det har skabt meget diskution om hvorvidt Japan skal blive ved med at have atomkraftværker eller de skal finde andre recurser der kan levere strøm. Det vil tage mange år at lukke alle værker ned og erstatte dem med noget andet, så vi slipper nok ikke af med dem lige med det samme, men i det mindste virker det som om folk er begyndt at tage mere stilling til spørgsmålet om atomkraftværker istedet for bare at tænke, nå det er bare noget der er der.
Det er begyndt at blive varmt, her i Yokohama havde vi 29 grader igår og når vi kommer 1 mdr mere hen ligger vi nok på omkring 35 plus og det kan blive et meget stort problem for så skal mange have aircondition tændt og det kræver meget strøm. Det vil betyde at vi nok kommer til at have mange blackout over sommeren. Næste mdr er også tiden hvor regntiden begynder, her i Japan betyder det høj og klam luftfugtighed, nærmest som at leve i et drivhus og uden aircondetion bliver det endnu en udfordring der kan føjes til listen og ting der ikke er som de plejer.
Vi har ingen bil, derfor bruget vi tog og metro rigtig meget, når vi skal noget. Det kan også godt være lidt af en udfordring, ikke fordi togene ikke køre som de skal, det har de gjort i et stykke tid, men fordi for at spare på strømmen er der ingen rulletrapper der rigtig køre. Nogle tog og metro stationer ligger op til 4 etager under jorden. Her forleden talte jeg alle trappetrinene ved vores metrostation, der var over 100 trappetrin og du skal lige tænke over at når du skal hjem skal du op af dem igen, så det bliver til virkelig mange om dagen, så det er et kærtkommen syn når man ser en rulletrappe der virker. Det kan godt være det er god motion og man virkelig kommer i form af det , men det kan altså også godt mærkes på knæene, især indersiden på mit venstre knæ er ikke så glad for trapper med over 30 trappetrin. For tiden er der dog en hel del trapper der køre i weekenden, fordi der har fabrikkerne lukket og strømniveauet er lavere end i hverdagen, men det bliver nok anderledes når det bliver varmere og folk begynder at tænde for airconditionerne.
Hvad angår jordskælvene bliver der længere og længere mellem dem, jeg tror faktisk kun vi har haft 2 vi kunne mærke siden vi kom hjem fra Kyoto, men de er der stadig, de er bare ikke så kraftige at man mærker dem mere. De kloge hoveder der ved meget om jordskælv, siger vi kan forvente efterskælv i op til 1 år.
Ellers går livet og dagligdagen her stille og rolig vidre, men stadig med meget fokus på katestrofen for der er stadig lang vej endnu. Idag tog vi bare en slapper fra det hele og tog i spa, det var bare rigtig dejligt. Det var lidt af et luxusspa, med stor badeområde, spa, liggespa, udendørs spa og ikke mindre end 3 saunaer. Det første var en almindelig urtesauna, jeg tror det var lavendel eller rosmarin, men jeg var ikke helt sikker. Det andet var dampsauna igen med duften af urter,der stod sådan en lidt gammeldags dampmaskine derinde, der lød som om den kunne sprænge i luften hvornår det skulle være, men alligevel var jeg derinde flere gange. Det sidste var en saltsauna, når man kommer ind er der et stor kar med salt som du gnider hele kroppen ind i og så sidder du der i 90 grader pakket ind i salt, det var som om det smeltede på kroppen og det efterlod din hud som en nyfødt baby. Det svidede også lidt, men jeg tror det har været rigtig godt for huden at blive renset på den måde. Jeg har aldrig prøvet eller set det før, heller ikke her i Japan, men det føltes rigtig godt. Bagefter gik vi op ovenpå hvor der var lænestole og små tv ved hver stol, der gik 10 minutter så sov jeg. Min mand valgte at lade mig sove mens han så fjernsyn, så jeg fik lige en lur på 1 time, inden vi gik ned for at tage en sidste tur i spa og sauna. Japanerne er virkelig helt fantastiske til det med spa bade og det er så dejlig afslappende. Det burde være en menneskeret at have adgang til et spa mindst 2 gange om mdr.
Man føler sig som et helt nyt menneske bagefter og man sover bare så godt oven på sådan en tur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar