Translate

lørdag den 11. januar 2020

Magiske vinter aktiviteter i Japan.

Der falder ikke meget sne i Tokyo, faktisk er det lidt breaking news hvis der gør. Men tager man op nord på eller over i det vestlige Japan så er der masser af sne og her er 2-4 meter sne ikke unormalt. Faktisk skal man ikke ret meget mere end 1 1/2 til 2 timer med tog fra Tokyo før man står i et magisk sne dækket landskab med nogen af de bedste ski resorter i verden med 100 % garenti for sne. Kan man ikke, ligesom undertegnet, stå på ski er der heldigvis mange andre ting man kan se og opleve i sneen. 

Shirakawa-go i Gifu.

Shirakawa-go ligger i Gifu ned til Shō floden. Det er en landsby med gamle traditionelle land huse med spidst tag der går næsten helt ned til jorden. Husene er bygget på denne måde for at husets struktur skal kunne holde til den mængde sne der normalt falder i området. 
I de senere år er det blevet en meget populær attraktion og det kræver nu at man resavere billetter for at komme ind i landsbyen på de aftner hvor der er lys i husene. Der er ikke lys i husene hver aften og jeg ved desværre ikke hvorfor, for de kunne sagtens tiltrække nok gæster til at det kunne løbe rundt hver aften. 
I 2020 er landsbyen oplyst på følgende tidspunkter :
Mandag den 13. januar, søndag den 19. og 26. januar.
Søndag den 2., 9. og 16. februar. Alle dage fra 17.30 til 19.30. 

Man kan selvfølgelig også besøge stedet i dagtimerne. 

Sapporo Sne Festival. 

Sapporo Sne Festival er nok den største vinter festival i Japan. Det er en festival der tiltrækker op mod 2 millioner mennesker hvert år og man skal være utrolig tidlig ud hvis man ønsker at overnatte i Sapporo i den pågældende periode, tro mig, vi har forsøgt og det er nærmest umuligt at opdrive et hotel værelse i miles omkreds. 
Festivallen er down town Sapporo i Odori Park, Tsudome og Susukino med Odori Park som hovede attraktionen hvor de store is og sne skulpture står. De kan være op til 25 meter høje. 
Dette års Sne Festival finder sted fra den 4. februar til den 11. februar og der er gratis entre. 

 Biei Blue Pond

Og når man nu er på Hokkaido kan man tage en lille tur nord-øst for Sapporo til Biei hvor der ligger en menneske skabt sø ved dæmningen. Det er en dæmning der skal beskytte byen Biei mod vulkansk mudder i tilfælde af et vulkanudbrud som det skete i 1988. Stedet er blevet lidt af en turist attraktion fordi vandet i søen er meget blåt og om vinteren er det ekstra smukt med alt det hvide sne. Vandet er blåt p.g.a kolloidal aluminumhydroxid. 

Jigokudani Abe Park. 

Jigokudani ligger i Nagano. Her kan man komme helt tæt på aberne der kommer ned fra bjergene især om vinteren for at bade og varme sig i de varmekilder der er på stedet. Der er visse regler man skal følge for det er trods alt vilde dyr, bla. skal man undgå øjenkontakt med aberne da det kan gøre dem aggrasive hvis de føler truet af det. 
Det er et af mine ynglings steder i Japan. Jeg elsker at sidde og kigge på aberne når de leger og når de renser hinandes pelse. Jeg kunne bruge timer på bare at sidde og studere dem og hvordan de opfører sig, de er enormt sociale dyr, men det er koldt så husk godt med tøj.

 JR Tadami Line. 

Det lyder måske underligt at jeg nævner en togtur, men den er lidt speciel denne togtur for den går gennem nogen af de flotteste landskaber i Japan fra Fukushima til Niigata. Helt præcis går den fra Aizu-Wakamatsu station i Fukushima til Koide station i Uonuma, Niigata. Det er en tur på omkring 135 km på tværs af Japan og der er 38 stationer på linjen. Man kan selvfølgelig stå af undervejs og nyde landskabet og de lokale specialiteter. Det skulle efter signe være en af de smukkeste togstrækninger i Japan. 

Ginzan Onsen. 

Når så man har været ude i sneen dagen lang hvad kan så være bedre om aften end at sidde i en varm onsen og slappe af. Endnu bedre hvis man kan sidde og kigge ud på et snedækket landskab. 
En af de mest populære onsen om vinteren er Ginzan Onsen i Yamagata. Ginzan betyder sølvmine og navnet hentyder til de mange sølvminer der er i området, men som for længst er udtømte. Det er en gammel by og stedet oser af gammeldags atmosfære.
Hvis man kan lide japansk manga virker steder måske bekendt for stedet er kendt fra tegnefilmen Spirited Away ( på dansk, Chihiro og Heksene ) af Hayao Miyazaki. Tegnefilmen handler om den 10-årige pige Chihiro der vandre ind i en by af heske, ånder og spøgelser og hvor mennesker langsomt forvandles til dyr. Det er en rigtig flot tegnefilm og det var velfortjent at den vandt en Oscar for bedste tegnefilm i 2003. 
Jeg er normalt ikke så meget til manga og tegnefilm, men lige den her har jeg set mere end 1 gang. 
Men Ginzan Onsen har givet inspiration til den by hun vandre ind i og hvis man ved det er det faktisk nemt at se. 

Så selv om man ikke lige er så god til at stå på ski er der mange aktiviteter man kan nyde i det magiske vinterlandskab i Japan. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar