Translate

tirsdag den 9. oktober 2018

Shuzenji - en onsen by på Izuhalvøen.

Shuzenji er en lille søvning by i et bjergrigt område af Izu-halvøen. Men tag endelig ikke fejl for stedet er meget berømt for sine onsen så her er altid fyldt med mennesker der kommer for at slappe af og bade i de varme kilder.
Man kan gå en tur rundt i byen og det tager ikke ret meget mere end 1 time, så har man set alt hvad Shuzenji har at byde på. De fleste kommer selvfølgelig for at bade, men mange kommer også for at besøge Shuzenji tempel som menes at være grundlagt af selveste Kobo Daishi, som er en af de helt store læremestere inden for buddhisme her i Japan.
Hvis man har set DRs program om Bertelsen på Shikoku 88 kan man måske genkende navnet, for det er samme person. Så der har lagt et tempel på dette sted i over 1000 år. Der er selvfølgelig ikke noget tilbage af det orginale fra dengang, men hovedbygningen er cirka 100 år gammel, så den har holdt godt.
En anden interesant ting ved Shuzenji er at byen har den ældste træbygning på Izu-halvøen, der kan dateres tilbage til 1300-tallet og også er grav sted for Minamoto-no Yoriie som er en shogun fra Kamakura perioden ( 1185-1333).

 Floden gennem Shuzenji.

 Hakoyu

Hakoyu er et udkigstårn med onsen. Det er relativ nyt, fra 2000 og det blev bygget for at folk der kommer på 1-dags ture også kan nyde godt af byens varmekilder.
Entre er 350 yen så det er ret billigt.

 Isbilen 😄😄


Flere steder langs flode er der disse traditionelle røde broer så man kan krydse fra bred til bred. Disse broer gør også stedet utroligt fotogent med den brusende flod og skoven på hver side.

 Chikurin no Komichi eller Shuzenji Bambus Skov.

Shuzenji Bambus Skov siger virkelig alt om stemningen og atmosfæren i byen. Fredsfyldt og afslappet, et sted hvor man virkelig kommer ned i gear. Bambus skoven kan selvfølgelig ikke samlignes med den i Kyoto, som er meget større. Men her er alligevel meget stemningsfyldt når man går rundt på de små stier med lyden af flodens brusen ved siden af.  Shigetsuden - den ældste træ bygning på Izu-halvøen.

 Indgangen til Shuzenji tempel som menes at være grundlagt af
Kobo Daishi.
Selv om Shuzenji bare er en lille by i bjergene så er det helt klart et stop og en evt. overnatning værd hvis man er i området. Her er så meget historie, hyggelig stemning og atmosfære at man falder lidt for stedet og så har byen nogen af de bedste onsen i området der gør at man har lyst til at komme igen og igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar