Translate

mandag den 8. maj 2017

Rundt om Kawaguchi søen.

Da vi var færdig ved Arakurayama Sengen Park besluttede vi os for at køre over til 1 af de 5 søer der er omkring Fuji, den der hedder Kawaguchi Søen. Vores første stop var ved Fuji Omuro Sengen-jinja Shrine. Det er det ældste shrine af dem der ligger omkring Fuji og det blev bygget i år 699. Det har ikke altid lagt der hvor det er i dag. Oprindeligt lå det på selve bjerget ved det der er 2. station når man bestiger Fuji. Men det blev flyttede i 1974 til der hvor det er i dag for at man bedre kunne beskytte det fordi det er en japansk national skat. Og det ligger i virkelige smukke omgivelser. Det ligger lige ned til Kawaguchi søen og hele vejen op til shrinet er der kirsebærblomster på hver side af stien. Selve shrinet er ikke så stort så efter vi havde fået vores shuin i vores stempelbog gik vi ned til søen hvor vi gik en lille tur inden vi kørte over på den anden side af hvor der er et område med mange kirsebærtræer lige ned til søen og en fantastisk udsigt til Fuji.


 Indgangen til Fuji Omuro Sengen-jinja.

 Stien og de mange kirsebærtræer på vej op til shrinet.

 Fuji Omuro Sengen-jinja

 Hovedbygningen fra år 699. 

Faktisk er dette her ikke den orginale bygning men en kopi fordi den orginale bygning blev ødelagt af et vulkanudbrud. Fuji er stadig en aktiv vulkan og sidste gang Fuji var i udbrud var den 16 december 1707. Det skete som følger af det store Hoei Jordskælv den 28 oktober i det sydlige-centrale Japan. Det var det kraftigeste jordskælv i Japans historie indtil det der ramte os den 11 marts 2011. 

( Du kan læse min beretning om den 11 marts lige her hvis du har lyst Fuji er på UNESCO Verdensarvliste, men det er ikke kun bjerget det er også 
en del af de templer og shrines der ligger i området. Jeg fik i øvrigt den iden at 
vi skulle besøge dem alle sammen. En ide min mand ikke umiddelbart var med på.

 Tænk sig at have Fuji i sin baghave.

 Kawaguchi søen.

 Den modsatte side af Kawaguchi søen med fuji og 
kirsebærblomsterne.
Det er et betagende bjerg som det ligger der med sne på toppen omringet af 5 søer. Især om foråret når kirsebærblomsterne er i blomst og om efteråret når træerne skifter farve.
Mange tager altid til Shizuoka for at se Fuji, men jeg kan godt anbefale at man tager turen op til Yamanashi også.
Vi havde en rigtig dejlig dag i Yamanashi. Det er et sted jeg godt kan lide at komme fordi naturen er så dejlig. Der er en ro sådan steder som her, som ikke findes her i storbyens larm og kaos og nogen gange så kan det godt blive lidt for meget og så har jeg virkelig brug for at komme ud i nogen åndehuller som det sted her i høj grad var.

Skulle du ikke lige have fået læst første del om vores tur til Yamanashi kan du læse det lige her.
http://dagbogfrajapan.blogspot.jp/2017/05/kiesebrblomster-og-mt-fuji.html

2 kommentarer:

  1. Nøj, hvor ser det bare ekstremt idyllisk ud med kirsebærtræerne og smukke Mount Fuji i baggrunden! Ville ikke have noget imod at se det med mine egne øjne en dag (:
    Camilla | http://cammi.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Camilla,
      Det er også meget idyllisk. De er nok væk for i år i Yamanashi så du har 1 helt år til at planlægge en tur til Japan for at se kirsebærblomsterne ved Fuji.

      Slet