Translate

søndag den 3. april 2016

Ueno Slot, Iga.

Da vi var i Ise havde vi lige tid til at køre ned til Iga inden vi kørte hjem. Iga er en søvning lille landsby, efter japansk målestok forhold. Og det er nok også de færreste der kender stedet, med mindre man interessere sig meget for ninja og ninja historie. Iga er nemlig ninja by nummer 1 i Japan. Det er her folk fra hele Japan der gerne vil lære ninjaens kunst er kommet. De bedste skoler har lagt her og gør det stadig. Idag har ninja en helt anden funktion end det havde i tilbage i tiden. Idag betragtes det nok mest som en kunstform og kampform. Men i 1600 og 1700 tallet var ninja spioner der blev sendt ud for at indsamle informationer om fjenden og infiltrere fjentlige klaner. 
Selve Iga Slot rummer ikke meget historie om ninja, men grunden hvor slottet ligger har et ninja museum med opvisninger i ninja kunst. Selve slotte fortæller mere historien om Todo Takatora som var slottet herre. Selve slottet var bygget da han blev herre, men han har bygget muren rundt om stottet der med sine 30 meter er den højeste slotsmur i Japan. Indenfor kan man opleve en masse samurai udstur i form af rustninger, hjelme og svær. Det er en rigtig flot udstilling og hvis man giver sig tid kan man faktisk lære en hel del. 
Da vi var der havde vi hele slottet for os selv, de eneste andre der var der var peronalet ved indgangen. Det var faktisk rigtig hyggeligt at have det hele for sig selv, så vi gik rigtig rundt og snakkede om tingene og tog billeder. 
Vi var ankommet om eftermiddagen fra Ise, så vi nåede kun at se slottet. Jeg ville gerne have besøgt ninja museumet også, men det lukkede kl 17.00 så det nåede vi desvære ikke. Men så er der jo en god grund til at besøge stedet igen.


 Slottes maskot.

 Todo Takatora.

 Heste saddel.

 Samurai udrustning.

 Dette skulle efter signe være Todos hjelm.
Hvordan han har holdt balancen med den på hovedet er mig
lidt af en gåde.

 Samurai hjeml.

 Iga slot i solnedgangen.

 Ninja museum ligger nede bag ved.

 Og når man nu er Japans ninja by nummer 1 skal 
man selvføldig også have et ninja tog. Det køre kun 1 gang i timen
hvilket også bevidner det er langt ude på landet.


Men alt i alt et hyggeligt lille sted hvor man hurtig kan bruge mere end bare et par timer.

2 kommentarer:

 1. Hej fra Danmark.
  Dejligt at se billeder af forskellige rustningerne.
  Ang. Kabuto med kanin øre. De er ikke tunge ,da de som regel er lavet af træ eller en form for papmache.
  Forsat god dag. Sayonara
  Mvh
  Thomas

  SvarSlet
 2. Hej Thomas,
  tusind tak for info.
  Det er en af de mere særprægede hjælme jeg har set og jeg var ret fasineret af den. Selv om den ikke er tung kan jeg forestille mig den måske ikke er så nem at have på hovedet med de stor kanin øre.

  SvarSlet