Translate

søndag den 22. marts 2015

Hiroshima Slot.

Omkring 15-20 minutter til fods fra Hiroshima Freds Museum ligger Hiroshima Slot. Som stort set alt andet i Hiroshima er det ikke det orginale slot men en kopi. Da slottet ligger inden for få kilometer af ground zero brændte det orginale slot da atom bomben eksploderet. Det slot der ligger der idag blev bygget i 1958 men det orginale slot har ligget der siden 1590erne. Slottet er genopbygget så det ser nøjagtigt ud som det orginale. Slottet ligger på et stort område med en voldgrav uden om. Når man går rundt inde på området kan man flere steder se udgravninger fra huse og andre bygninger. Det er ikke slotsbygninger, men bygninger der har tilhørt det japanske militær fra før 1945. De havde  nemlig hovedbygning og kommando central inden på området. Disse bygninger er ikke genopbygget, kun selve slottet og Gokoku Shrine er genopført. Det eneste man kan se af militær bygningerne er markeringer hvor de har stået. Idag fungere slottet som en slags museum om tiden fra før 1945. Da vi var der var der en udstilling om toiletter i Japan gennem tiden. Det var ret sjovt at se.
De første toiletter var egentlig bare et hul i jorden med brædder på hver side til at stå på og så var det ellers bare ned på hug. Der var nogen udstillet toiletter der havde tilhørt rige og højtstående personer. De var i porcelæn og så mindede de mest af alt om musel malet fra Royal Copenhagen. Det var i øvrigt også den type hvor man må ned på hug. De bruges stadig i stor stil den dag idag. De fleste huse og lejlighedder har vestlige toiletter. Indkøbscentre og offentlige toiletter er en blanding af begge. Men hvis man kommer langt nok ud på landet eller op i bjergene så er der oftes kun de toiletter hvor man må ned og sidde på hug. Man lærer med tiden at bruge dem, men hvis der er begge slags tager jeg altid den vestlige udgave. Men udstillingen var sjov og anderledes og vi brugte faktisk en del tid på at kigge på den. Desværre måtte man ikke tage billeder, der var ellers flere ting jeg gerne ville have taget et billede af og det var lidt svært at komme til at gøre alligevel fordi der gik vagter rundt. 

 Voldgraven og ydremuren ind til slottet.

 Slots porten og ydremuren set indefra.

 På slottets grund står der 3 træer der overlevet atom bomben.
Det her er 1 af dem, det her er en pil. De 2 andre er en eukalyptus
og en kristtorn.

 Gokoku Shrine som ligger inden for slots muren.

 Hiroshima Slot.

Ruinerne fra nogen af militærets bygninger der også ligger
inden for slots muren.

Selve slottet er ikke særlig stort, men grunden er ret stor og den omkringliggende park er hyggelig og fredsfyldt at gå rundt i. Slottet har hele tiden skiftende speciel udstillinger så det er helt klart værd at gå vejen forbi. Og som altid kan man gå helt op i toppen hvor der er en hel fantastisk udsigt over området og byen. Det er nok den ting jeg bedst kan lide ved slotte her i Japan. At gå helt op i toppen og ud hvor man kan gå rundt og se udsigten over hele byen og området. Og om foråret at stå og kigge ned på alle kirsebær blomsterne. Slotte i Japan er som regel altid et fantastisk sted at se kirsebær blomster da de ofte omringer slottet og slots grunden.

Hiroshima slot var det sidste vi nået at se inden vi skulle ud til lufthavnen og hjem. Vi havde 2 dage og 1 overnatning i Hiroshima. Det var egentlig en ret spontan tur fordi min mand opdaget han havde nogen bonus point der udløb i slutningen af februar. Så vi kom afsted gratis og skulle kun betale for overnatning og mad. Hiroshima er en fantastisk by. Selvføldig skinner det igennem at byen stort set blev udryddet af en atom bombe men der er så meget at se og opleve i og omkring Hiroshima. Jeg vil rigtig gerne tilbage en dag for der var mange ting vi ikke nået fordi vi ikke havde tid. Bl.a. nået vi ikke til Iwakuni hvor der også ligger et slot, men som især er kendt for at have en af Japans ældste træ broer og så vil jeg rigtig gerne besøge Okunoshima som er en ø fyldt med kaniner. Men det må alt sammen blive på en anden tur en dag. Lige nu er jeg bare rigtig glad for at jeg har fået krydset Itsukushima og tingene omkring Hiroshima Freds Museum af på min liste over ting jeg gerne vil se her i Japan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar