Translate

søndag den 22. marts 2015

Blomme blomster i Yugawara.

Et sikkert tegn på at foråret er lige rundt om hjørnet er når blomme blomsterne springer ud. Blomme blomster er lidt anderledes end kirsebær blomster, men hvis man ikke lige ved hvad forskellen er kan det godt være svært at se forskel. Den største forskel er at blomme blomster dufter meget. Kirsebær blomster dufter næsten ikke. Blomme blomster springer gerne ud i slutningen af februar hvor imod kirsebær blomster kræver lidt mere varme og derfor først springer ud i april. En trejde ting er at blomsterne på et blomme træ sidder mere spredt fra hinanden men kirsebær blomster sidder meget tæt. Men for at gøre forvirringen total så er der nogen sorter af kirsebær blomster der springer tidligt ud, nemlig i marts og der er nogen sorter af blomme træer der springer sent ud. Selv om det er japanernes absolut ynglings blomster, så har mange japaner også selv svært ved at se forskellen. Selve blomsten og farverne på både blomme blomster og kirsebær blomster minder meget om hinanden.
I år var blomme blomsterne meget sent på den, det har ikke været en speciel kold vinter i år, vi har ingen sne haft og jeg synes faktisk den har været mild og kort i forhold til sidste år. Aller første gang jeg besøgte denne park i Yugawara var før jeg flyttede herud. Dengang var vi der i starten af februar og der var de allerede ved at afblomstre. Men i år var vi der i slutningen af februar og da stod de i fuld flor. 
Hvis man tager toget fra Yokohama kan man nå til Yugawara på cirka 1 time og fra stationen er der busser der køre op til parken. Park er egentlig så meget sagt for det er mere en bjerg skråning og det er også et populært sted for folk der træner bjerg klatring da der er mange stejle bjerg klipper. Vi stod da også og kiggede lidt på et par fyrer der var på vej op af en stort set lodret klippe. Nok er jeg glad for bjerge og vil gerne færdes i dem men det der var nok lige i overkanten, i hvert fald for nu.
Men vi havde hvert fald valgt det helt rigtige tidspunkt at besøge stedet igen for træerne havde et par dage for inden opnået fuld flor.
Med så stor en koncentration af blomme træer kan man dufte dem på afstand, faktisk før man kan se dem.
Men jeg håber I vil nyde billederne og så vil jeg bare glæde mig over at foråret er kommet til Japan. Er foråret mon nået til Danmark ??

 Røde, lyserøde og hvide blomme træer.

 Blomme træer.

 Blomme træer. Her kan man rigtig se at det er på en bjerg skråning.

 Udsigt over det meste af parken.

 Bjerg skråning med blomme træer.
 Blomme træer.
 Vejen til paradis, hvertfald hvad angår dufte.

 Røde og hvide blomme blomster.

 Hvide blomme blomster.

 Lyserøde blomme blomster.

 Jeg så det her flere steder. En gren med lyserøde blomster
på et træ med hvide blomster. Træerne der stod ved siden 
af var også hvide og det er ikke en afbrækket gren der er placeret.
Hvis der sidder nogen botanikere derude og kan forklare hvorfor et træ 
med hvide blomster kan have en gren med lyserøde blomster må I meget gerne give 
lyd fra jer. Jeg har ikke selv kunne finde nogen forklaring.

Årets første is og selvføldig var den med blomme blomst smag.
Og den smagte rigtig godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar