Translate

mandag den 6. januar 2014

Slut med ferie.Så er juleferien i Danmark ved at være forbi og på onsdag sætter jeg atter kurs mod Japan. Det er altid rart at komme hjem til familien og dansk mad, men nu kan jeg godt mærke jeg savner min mand og min vante hverdag. Når jeg er i Japan savner jeg nogle ting i Danmark og når jeg er i Danmark savner jeg ting i Japan. Jeg tager det som et udtryk for at jeg er faldet på plads i det japanske samfund og jeg føler mig lykkelig over at jeg har 2 steder på jorden som jeg fuldt ud kan kalde for hjem. Jeg må dog nok indrømme at den første uges tid, lige efter jeg er kommet til Danmark har jeg lidt svært ved at indordne mig, for jeg synes tingene går så langsomt og det er i den periode hvor jeg virkelig ligger mærke til hvor meget forskel der er på mine 2 hjem.
Et eksempel er at her i Danmark har man nu fået rejsekort. Man betaler ved hjælp af et kort når man går ind/ud af et tog eller bus. Jeg hørte så der har været så meget kritik af det og det kan folk ikke finde ud af at bruge og så virker det ikke og så videre. Så kan jeg godt tænke lidt gud fader bevar mig vel, hvordan kan man synes det er svært, det har vi brugt i Japan i over 10 år og personligt synes jeg det er et rigtig godt system, det er hvert fald noget der fungere i Japan, hvorfor skulle det så ikke også kunne fungere her. Det er ikke ondt ment eller noget, men nogen gange kan jeg godt føle det er som at rejse 10 år tilbage i tiden når jeg kommer hjem til Danmark, fordi jeg er bare blevet så vandt til det hurtige tempo og at tingene fungere og hvis det ikke gør så bliver det rettet 10 gange hurtigere i Japan end det gør her. Men så'n skal det nu nok engang bare være.
Jeg har været lidt ked af, at det har regnet så meget mens jeg har været hjemme, for så har jeg ikke kunne komme ud at tage billeder, det er dog blevet til et par ture i skoven, hvor jeg fandt en masse dådyr. Selv om det er nogle sky dyr, var der alligevel nogen der var nysgerrig nok til at jeg kunne komme forholdsvis tæt på, som på billedet for oven som er blevet et af de billeder jeg har taget jeg er mest glad for.
Men hvad skal det nye år så byde på ?? Det ved jeg faktisk ikke endnu. Foreløbig har jeg ikke de store planer, men jeg håber da på at mig og min mand kan få tid til at hikke noget mere og at vi efterhånden er i så god form at vi kan gøre det oppe i bjergene. Jeg håber også at jeg kan udvide min viden om fotografering så jeg kan tage endnu bedre billeder, selv om jeg godt kan finde det tekniske noget af en stor udfordring. Men jeg må bare blive ved med at prøve og eksperimentere og så lige pludselig er den der. Og mon ikke det kan blive til en rejse eller to. Og så håber jeg på det bliver et stille og roligt år uden de helt store jordskælv og andre natur katestrofer, for det kan godt være noget af en udfordring at have så tæt på. Det slider hårdt på følelserne at se hvor ødelæggende naturens kræfter kan være. Så i år må meget gerne bare være et stille og roligt år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar