Translate

lørdag den 31. august 2013

Chilitofu med rejer (2 personer).
150 g "cotton" tofu
100 g tiger rejer
1 forårsløg
1 fed hvidløg
2 tsk fintrevet frisk ingefær
3 spsk ketchup
1 spsk eddike
1 spsk sukker
100 ml vand (jeg bruger gerne en del mere for jeg synes sovsen bliver for tyk )
1 1/2 tsk kartoffelmel
1 spsk chilisovs (er man ikke til stærk mad kan man bruge sød chilisovs)
olie.

Start med at blande hvidløg, ingefær, ketchup, eddike, sukker, vand, kartoffelmel og chilisovs i en skål.
Kom olie på en pande. Når den er varm tilsættes forårsløg i skiver og rejer. Svits det til forårsløg er bløde og tilsæt så blandingen til sovs. Hvis du synes sovsen er for tyk kan du bare tilsætte mere vand, jeg plejer at tilsætte 1 dl extra. Tilsæt tofu skåret i tern og varm det igennem ved lav varm, så tofuen ikke ødelægges for meget.
Serveres med ris.

Velbekomme.


I Japan har vi 3 slags tofu. Der er "cotton" tofu, som er fast og fyldig. Den bruges i varme retter der skal stå og simre. Så er der "silk" tofu, som er fin og delikat, den bruges til kolde retter og i miso supper. Sidst er der bagt tofu, det er egentlig "cotton" tofu der bliver presset fri for vand og så bagt over direkte ild. Den bruges også til varme retter, der skal stå og simre.
Tofu er meget populært i Japan og mange spiser det hver dag, ligesom de spiser ris hver dag. Tofu anses for at være meget sundt og undersøgelser viser det kan være med til at nedsætte forhøjet blodtryk og åreforkalkning. Det indeholder store mængder af protein, vegetabilsk fedtstof (det sunde fedt) og calcium.
Nu er det efterhånden 2 år og 8 mdr. siden jeg sidst har handlet ind i et dansk supermarked, så hvor vidt de har fået det på hylden ved jeg faktisk ikke. Da vi boede i Danmark kunne vi finde tofu i helsekost forretningen, men min mand ville ikke have det fordi det kom i en glas krukke der kunne holde sig i flere mdr. og fordi det ikke blev opbevaret på køl. Rigtig tofu kan ikke holde sig ret meget mere end 1 uge og så snart det er åbnet skal det helst spises samme dag. Alene smage tofu ikke af ret meget, det har en blid og blød smag. Det skal blandes i en ret eller have en form for dressing. De fleste japanere bruger soya og finthakket forårsløg, jeg kan nu bedst lide det med sesam dressing og forårsløg.

2 kommentarer: