Translate

lørdag den 2. februar 2013

Onsen.


Onsen er noget af det mest japanske der findes. En onsen er et spa. Japan er fyldt med varmekilder fra undergrunden og det er noget der virkelig bliver udnyttet.
Især om vinteren er de meget populære, der findes 1-dags spa, spa hoteller og der findes sågar landsbyer der kun består af spa hoteller og turist butikker.
I gamle dage, hvor man ikke havde badeværelse som man har i dag, badet man i udendørs onsen. Der var et område kun for kvinder og et område kun for mænd.
I dag er mange onsen bygget op med både udendørs og indendørs spa. Det foregår på den måde man kommer ind og klæder sig af og derefter vasker man sig grundigt ved en af de små bade båse, derefter kan man sætte sig over i onsen. Grunden til man skal vaske sig først er at onsen er ment som rent afslapning for krop og sjæl.
Når man først har betalt for at komme ind kan man blive der lige så længe man har lyst, mange har åben indtil midnat og åbner igen så tidlig som kl 6.
Prisen for at komme ind er meget forskellig, men selv om det er en billig onsen er ikke ens betydning med at det er en dårlig onsen, det betyder bare at de måske kun har 1 sauna eller at de ikke kan tilbyde flere forskellig former for massage men måske kun har nogle massage stole.
Et af de steder vi ofte benytter har alt inden for massage, udendørs og indendørs onsen, restaurant, salt sauna, aroma sauna og almindelig sauna. I en salt sauna går man ind og gnider kroppen ind i salt og så sidder man så længe man nu kan holde ud for det kan godt svige lidt, så skyller man det af og så har man simpelthen en hud så blød som en babys.
I onsdags var vi i Hakone hvor vi besøgte et spa der hedder Yunessun. Det er et lidt specielt sted, for de har mange forskellige spa. Selvføldig har de, de traditionelle japanske onsen men så har de også chokolade spa, karry spa, flyde spa hvor der er 40 procent salt i vandet, normalt havvand indeholder omkring 30 procent salt, kaffe spa, vin spa, grøn te spa og sake spa. Men grunden til vi valgte dette sted var fordi de har doktor fisk. Når man sætter fødderne ned i vandet suger fiskene sig fast til fødderne hvor de spiser hård hud på fødderne. Det kildre helt vildt, men det var nu ret sjovt at prøve og det hjælper rent faktisk.
Chokolade spa er kun midlertidig fordi det snart er Valentine og det er tradition for at kvinder giver chokolade til deres mand eller udkårende. Karry spa var også midlertidig.
Det er helt sikkert et sted jeg har lyst til at komme igen og som jeg kan anbefale til andre, der trænger til en dag med ren afslapning.
Læs mere om stedet her

www.yunessun.com/english/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar