Translate

tirsdag den 29. januar 2013

Slangens år.


Herude i Japan, har man 3 forskellige kalendere man følgere. Den 1. er den som vi også bruger med årstal, den 2. er med dyr og den 3.følger kejserens slægt og hvor mange år den nuværende kejser har siddet på tronen. Således er det år 2013 i slangens tegn og Heisei 25. år.
Nytår er den største helligdag her i Japan og nytåret vare 3 dage. Mange rejser hjem til deres hjemegn og familie for at fejre nytåret, for mange er det eneste gang på året hvor de har tid til at være samlet hele familien.
Nytår er meget anderledes herude. Ved midnats tid samles mange i templer for at bede om lykke, succes, godt helbred og fremgang for det nye år. Her ringes også med den store tempel klokke, som kun bliver brugt ved meget speciale højtider og ceremonier.
Mange holder sig vågen hele natten eller sover kun et par timer, fordi for japanerne er det meget vigtigt at se den aller første solopgang i det nye år, for det bringer lykke. Mange samles især på steder hvor man kan se Fuji-san eller man køber en speciel billet til et fly, der flyver rundt om Fuji-san i minutterne hvor solen står op. Man skal efter signe være ret hurtig hvis man vil være blandt de heldige der når at få sådan en billet.
Ellers tilbringes nytåret med at gå i tempel og købe lykke amuletter for det nye år og få dem velsignet ved forskellige ceremonier. Skal det gå helt rigtig til skal man samtidig skille sig af med lykke amuletten fra sidste år, for det kan bringe uheld at beholde den.
I år er slangens år og derfor kan man alle vegne købe lykke amuletter i form af slanger og de har alle former og størrelser.
Skulle du nu have lyst til at finde ud af hvilket dyr du er kan du klikke her

http://www.whats-your-sign.com/Chinese-zodiac-signs.html

Først kigger du i tabellen og finder dit fødselsår og der kan man se hvilket dyr man er. Derefter finder man dyret i rækken neden under og den fortæller hvad der er kendetegn ved de forskellige dyr.
Nogen tror meget på det andre trækker lidt på smilebåndet. Selv trak jeg lidt på smilebåndet af det i starten, men nu mere jeg kom til at læse om det og kendetegnene ved slangen, som jeg selv er, synes jeg det var lidt skrammende hvor mange af de karakter træk som rent faktisk passer på mig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar