Translate

torsdag den 26. juli 2012

Blandede nyheder.

 De japanske fodbold piger er i nat kommet godt fra start ved OL i London, da de vandt over Canada med 2-1. Der er tårnhøje forventninger til pigerne efter de sidste år blev verdensmester i damefodbold. De vandt verdensmesterskabet omkring et par mdr efter det store jordskælv og det gjore dem extrem populære, fordi de i en tid med stor sorg bragte fornyet håb og glæde. Og lige siden har de været Japans darlings nr 1og små piger der nu vil spille fodbold er større end drenge der vil spille fodbold. Drengene vil heller spille baseball. Forventningerne er så heller ikke blevet mindre efter fodbold pigerne har vundet alle deres opvarmnings kampe inden de satten kursen mod London. Ud fra de billeder jeg har set af japanere der så nattens kamp direkte, havde de ellers meget beherskede japaner da også svært ved at styre begejstringen og glæden over nattens sejr. Japan stiller med 220 atleter til dette års OL.

En anden ting der optager japanerne lige for tide, især på Okinawa er disse fly. Det er amerikanske militærfly. Det de kan er at de kan lande og lette som en helikopter, men det er et fragtfly.
Det skal udstationeres på basen på Okinawa og det er folk på Okinawa ret utifredse med. Militær basen på Okinawa ligger midt i et beboelse område. Da basen i sin tid blev bygget var det et øde område, men befolknings tætheden bliver også højre på  Okinawa, så idag ligger basen midt inde i et beboelses område.
Det der bekymre mest er at flere fly under flyprøver er styrtet ned fordi det er svært at styre flyet når de skal vende propellerne fra vandret til lodret stilling og omvendt. Man skal have en speciel uddannelse oven i sin pilot uddannelse for at må flyve flyet. Problemet er at hvis flyet styrter ned på Okinawa vil det betyde at et stort antal civile japanere vil blive drabt og derfor er der mange protester imod flyet næsten dagligt uden for basen. Et andet problem er at de larmer mere end almindelige fly og støjen fra fly er i forvejen meget høj på Okinawa.
Den japanske regering har da også sat flere krav over for USA hvis flyet skal flyve her i Japan, bla. vil flyet indtil USA kan garentere for sikkerheden blive nægtede flytilladelse. Men hvor længe det bliver ved er usikkert eftersom de første 12 fly allerede er ankommet. Desuden vil den japanske regering jo rigtig gerne have alle de penge der følger med for at have flyene udstationeret her og i brug.

Og vejrudsigten. Hedebølgen fortsætter. De sidste par uger har der været rigtig varmt. Temperaturen ligger fra 33 grader og op. Idag er der 37 grader i Saitama og Nagoya og temperaturen er stadig stigende. Det begynder ikke at gå nedaf igen før midt eller slutningen af september.
Jeg synes vejret har været meget anderledes i år sammenlignet med sidste år. Indtil nu synes jeg ikke luftfugtigheden har været så høj og ulidelig som sidste år, men nu har vi heller ikke fået så meget regn som sidste år. 
Regnsæsonen er netop slut og det sted det er gået hårdest ud over er Kyushu, hvor vi var for lidt over 1 mdr siden. Da det var aller værst svare det til de havde skybrud 3 dag i træk nat og dag og det er da virkelig også ufattelige mængder de har fået. Regnen er da heldigvis holdt op nu og vandstanden krafig faldende ned til det normale igen, men der er stadig omfattende ødelæggelser og mange har mistede alt. Det er de værste oversvømmelser Japan har oplevet i mange mange år.
En lidt trist rekord der er ved at blive sat i disse dage er folk der får hedeslag. Det er især ældre mennesker og børn der lider. Børn fordi de ikke ved hvad symptonerne er og derfor ikke tænker over at de skal drikke også selv om de ikke er tørstige, men her synes jeg også forælderne må tage noget ansvar og holde øje med deres børn og sige til dem at de skal drikke også selv om de ikke vil.
Problemet er lidt det samme med ældre menneske, de tror ikke det er nødvendig at drikke så meget når man ikke bevæger sig, men det er det altså.
Noget andet er at mange ikke vil bruge aircondition fordi det stadig er stor mangel på strøm og de har set sig nødsaget til at genåbne et atom kræftværk over ved Fukui, netop for at folk ikke skulle omkomme i varmen.
Men nu må vi se hvad august bringer, det er den absolut værste mdr. at komme igennem hvad angår varme og høj luftfugtighed.

For god ordens skyld vil jeg lige sige at billederne i dette indlæg ikke er mine, som det normalt ellers er men at jeg har lånt disse fra Google.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar