Translate

onsdag den 20. juni 2012

Kumamoto Slot

 Sø foran slottet.
 Indgang til slottet
 Vejen op til slottet
 Selve slottet Inde i et af vagt tårnene


 Typisk japansk køkken fra Edo perioden

 Typisk japansk middag som samurai herren ville få serveret.
 Sten haven Traner, Japans national fugl. Den er flot, ik?

 Hvert år skulle samurai herren afligge raport i Tokyo, det var en tur der tager over 30 dage at gå, så han belv båret i sådan en stol. Han skulle afligge raport om hvor mange tropper han havde til rådighed, handel og søfart og om hvor meget ris de havde høstede. Dengang blev ens velstand målt i hvor meget ris man kunne producere. Kumamoto var en af top producenterne og stadig den dag idag anses ris fra Kumamoto som noget af det bedste ris i Japan.
Den store hal hvor samurai herren ville modtage gæster og holde andre offentlig arrangementer.
For en lille mdr. tid siden var vi en tur i Kumamoto sammen med min svigerfar. Kumamoto ligger nede på Kyushu, cirka et par timers kørsel fra Nagasaki.
Et af de steder vi besøgte var Kumamoto Slot, som er et af de 3 vigtigste slotte i Japan historisk set. De 2 andre er Himeji Slot og Matsumoto Slot.
Kumamoto Slot kan dateres helt tilbage til 1467. Det har være brændt ned flere gange pga krige og revolutioner, men er altid blevet genopbygget.
Lige da kameraet blev opfundet, boede der i Kumamoto en mand der havde et af Japans aller første kameraer og et af hans ynglings motiver var slottet. Mange af hans billeder eksistere den dag idag og der er et lille museum ved slottet, med hans billeder og hvor de har et lille teaterstykke der fortæller hans historie og billederne fra slottet. De billeder han tog har været meget vigtig i genopbygningen af slotte.
Jeg kan godt forstå de er nødt til at vedligeholde stedet for at det kan bevares, men på den anden side synes jeg det mistede lidt af sin charme at det hele var så nyt. Men jeg blev alligevel imponeret, for det er noget af et bygnings værk og jeg synes det var spændende for de gjore virkelig noget ud af at fortælle stedets historie, via billeder og små film.
Jeg synes især det var spændende at kigge på de gamle fotografier som ham fotografen havde taget. Ikke kun af slottet, men også hvordan der så ud før man fik astfaldveje, aircondition og blinkende neon lys, for slet ikke at tale om hvordan de gik klædt. Jeg var rigtig glad for at vi havde afsat næsten hele dagen til stedet, for 4 til 5 timers går bare så hurtig.

1 kommentar:

  1. De er supper de bilder du har lagt ud her, håber
    det var en rigtig god tur

    SvarSlet