Translate

tirsdag den 16. juni 2020

National Parker i Japan - Tohoku.

I december startede jeg på en serie om national parker i Japan og det er nok på tide at komme videre med den serie for der er mange national parker i Japan. Jeg tror ikke mange forbinder Japan med national parker på samme måde som med eks. USA hvor mange valfarter til med det formål at besøge netop national parker og jeg indrømmer da også blankt at det eneste der rigtig tiltrækker mig til at besøge USA er national parkerne, men jeg er altså også ret glade for national parkerne her i Japan og det er grunden til jeg skriver denne serie for at gøre andre opmærksom på at der rent faktisk er nogen fantastiske national parker her i Japan også.

Towada-Hachimantai National Park.

Beliggenhed: Amori, Akita og Iwate amter.

Areal: 85.534 ha.

Oprettelse: 1. feburar 1936Jeg har været i den del af national parken der ligger i Akita og ærlig talt så tabte jeg mit hjerte til dette sted. Vi boede inde i parken på et spa resort der hedder Shin-Tamagawa Onsen og det er et af de bedste steder jeg har besøgt. 

Her finder du bjerge, søer, vulkaner og naturkilder. Nogen af dem kan man slappe af og bade i andre er simpelthen for varme til at bade i. 
Towada Søen blev skabt for omkring 200.000 år siden efter et vulkanudbrud. Det er en smuk sø omringet af skov, der især er populær om efteråret når træerne skifter farve. Her er rig mulighed for at vandre i området og omkring søen og er man til camping er der også flere campingpladser omkring søen. 
Oirase-Keiryu er en U-formet dal på cirka 14 km og dalen er formet af floden Oirase der er den eneste flod der udløber af Towada Søen. Da det er et vulkansk område er der mange sten og der skaber en del vandfald i området. Hakkoda bjergkæden består af bjerge som Takada-Odake, Akakura, Norikura, og Yokodake. Odake bjerget er det højeste i bjergkæden med sine 1585 meter. Hakkoda bjergkæden har gode og vedligeholdt stier da det er et meget populært hiking område hele året rundt. Det kræver dog specielt udstyr at hike her om vinteren da der falder meget sne. Er man mere til onsen eller har hårdt brug for at få musklerne løsnet op efter hiking er der flere populær spa resorter i område så som Jogakura, Sukayu, Sarukura, Yachi og Tsuta hvor man virkelig kan forkæle sig selv. Hachimantai plateauet er formet af vulkan udbrud for flere 100 tusind år siden. Området er fyldt med søer og moser. Man kan køre i bil helt op til Mikaeri passet og derfra er der meget vedligeholdt stier til bl.a. Hachiman Søen. I den sydlige del af parken ligger Akita-Komagatake som er en vulkansk bjergkæde med Oname bjerget som det højeste med sine 1637 meter. Det er et specielt område og beskyttet som et National Monument i Japan. 
Iwate bjerget er en vulkan, eller retterer sagt 2 vulkaner, Higashi-Iwate og Nishi-Iwate og det er med sine 2038 meter det højeste bjerg i Iwate. Fra toppen skulle der være en helt fantastisk udsigt ud over de andre bjergkæder i området. Iwate bjerget er specielt at bestige fordi meget af bjerget er skabt af lava fra tidligere udbrud. Det anses som en aktiv vulkan men den har ikke været i egentlig udbrud siden 1732, men der var dog et mindre udbrud i 1919 hvor der kom aske og damp fra vulkanen.
Tohoku er et af de mest vulkanrige områder i Japan så her er der rig mulighed for at se og vandre i vulkanske landskaber, især i områderne omkring Goshogake og Oyunuma. De mange vulkaner gør også området til et sandt himmerige for folk der elsker at slappe af og bade i naturlige varmekilder.


Sanriku Fukko National Park. 

Beliggenhed: Aomori, Iwate og Miyagi amter.

Areal: 28.537 ha ( landområder ) plus havområder og øer.

Oprettelse: Den orginale park blev oprettet den 2. maj 1955 og hed da Rikuchukaigan National Park. Område blev voldsom ødelagt og beskadiget den 11 marts 2011 da tsunamien kom.
Den nye national park blev åbnet den 24 maj 2013 efter omfattende rekonstruktioner og den nye park fik navnet Sanriku Fukko.

Denne national park følger stort set kystlinjen fra Aomori amt i nord til Miyagi amt. En strækning på omkring 220 km. Så hvis du er til spetakulærer havudsigter fra rå klipper hvor bølgerne slår op og hvide sand-strande så er denne park lige noget for dig. 


Især i den nordlige del er der mange klippe hvorfra kælenavnet Havets Alper stammer fra. Nogen af de bedste havnebyer så som Hachinohe, Miyako, Kamaishi, Ofunato og Kesennuma ligger i disse områder og er kendt for høj kvalitet af friske fisk og skaldyr. Er man til østers kan Yamada Bugten anbefales. Her fanges østers som sælges i små boder langs kysten. Der er mange mindre bjerg og klipper hvor man fra toppen har en fantastisk udsigt ud over de forskellige bugter, strande og øer. 


Er man til vandring findes der en sti der starter i Hachinohe by i Aomori og slutter i byen Soma i Fukushima. Vandrestien hedder Michinoku Kyst stien og går gennem national parken. Fra start til slut er den cirka 1000 km og det tager omkring 3 mdr hvis man går hele strækningen på 1 gang. Jeg har hørt fra mange at det er en af de smukkeste vandre stier der findes. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at gå denne vandre sti, måske ikke hele turen på en gang, men i sektioner over 4-5 gange. 


Bandai-Asahi National Park.

Beliggenhed: Fukushima, Yamagata og Niigata amter.

Areal: 186.389 ha.

Oprettelse: 5. september 1950. 

Denne national park strækker sig fra Dewasanzen, Asahi, Iide og Azuma bjergkæden til Bandai bjerget og søen Inawashiro. Areal mæssig er dette Japans 2. største national park. 
Områderne omkring Bandai, Azuma og Adatara er skabt af vulkansk aktivitet. På Azuma bjerget kan man se krater søen Goshiki også kaldet Heksens Øje. 
Der var engang en flod i området, men sten fra vulkanudbrud der er blevet slynget vidt omkring gør at der ingen flod er mere, men over 300 mindre eller større søer i stedet for. Området indbyder i højeste grad til hiking og bjergbestigning. Her er bjerge og vandreruter der kan klares af nybegyndere og så er der en del der kræver lidt mere erfarring og udholdenhed.


Dewasanzen betegner 3 bjerge, Gassan ( 1984 m ), Yodono ( 1500 m ) og Haguro ( 414 m ) og sammen med Iide bjerget ( 2105 m ) er det hellige bjerge med helligedomme og en historie der går tilbage til middelalderen, så det er meget populære bjerge at bestige blandt vandre og bjerg entusiaster. 
Haguro er det mindste bjerg af de 3 Dewasanzen og det eneste der kan besøges året rundt også om vinteren, men lad dig endelig ikke nare og tro det er nemt tilgængeligt, der er 2446 trappetrin op til Dewa-jinja shrine. 


Mindst 5 bjerge i Bandai-Asahi national park er med i enhver hikers bibel '100 berømte bjerge i Japan'  så det er en af de mest besøgte national parker i Japan fordi her er mange aktiviteter året rundt. 
Da det er et vulkan område er der selvfølgelig heller ikke mangel på spa resorter og man kan nærmest tjekke ind på en eller anden form for onsen ved hvert bjerg og det er nogen rigtig dejlige onsen de har. 
Jeg har 2 gange besøgt Bandai-Asahi national park og begge gange var i den del af parken der ligger i Fukushima. Første gang var i 2014 hvor vi besøgte Tsuchiyu onsen et sted som er berømt for sine håndlavet kokeshi dukker og vi boede da også på en onsen der har hvad jeg tror er Japans største samling af kokeshi dukker. Det var uden tvivl her min kærlighed til Fukushima og Bandai-Asahi national park startede og lige siden drømte jeg om at komme tilbage. Det kom jeg så endelig i februar i år hvor vi besøgte Takayu Onsen som ligger på vejen op til Bandai bjerget. Desværre kunne vi ikke komme helt op til toppen for vejen var lukket da der stadig var sne på vejen. 
Men vi havde alligevel en rigtig god tur og det kan du læse om lige her hvis du ikke allerede har læst det. 


Der er kun de her 3 national parker i hele Tohoku, men til gengæld dækker de kæmpe arealer så der er masser af plads og masser af oplevelser om man er til bjergbestigning, vandring eller bare vil sidde og dase i en onsen så finder man det her i Tohoku. 
Tohoku er nok det område i Japan jeg holder aller mest af. Hvis man er natur menneske som jeg og gerne vil være udenfor så er det, det helt rigtige sted. Her er langt mere natur end byer og byerne er langt mindre end dem man finder her i Kanto området og syd over hvor byerne er langt større og ligger som perler på en snor nogen steder. 

Jeg håber at jeg har kunne inspirere dig til at se Japan som et land med fantastiske natur oplevelser og ikke kun storby oplevelser som Tokyo, Osaka, Kyoto og Hiroshima for der er så meget  fantastisk natur i Japan der kun venter på at blive oplevet og så er det langt nemmere at holde en social afstand i disse områder end i storbyerne 😉😉

Ingen kommentarer:

Send en kommentar