Translate

torsdag den 11. juni 2020

Hortensia - regntidens symbol.

Regntiden er startet i den sydlige del af Japan og inden for få dage vil Kanto også være en del af de områder hvor regntiden er begyndt. Jeg har aldrig rigtig brudt mig om regntiden og sommeren her i Japan. Temperaturene kan nemt snige sig op i nærheden af 40 grader og luftfugtigheden er bare forfærdelig. Det er sån at når man har været ude i 5-10 minutter så ligner man en der har været i bad med tøj på. Det er noget der tager tid at lære at blive vant til og selv efter 10 år nu så er det stadig noget jeg arbejder med at håndtere. Jeg kan faktisk godt lide varmt vejr, men luftfugtigheden bliver jeg bare aldrig gode venne med på nogen måde. Jeg tror faktisk kun jeg kan nævne 1 ting jeg holder af ved  regntiden og sommeren her i Japan og det er hortensiaerne. Jeg elsker bare de blomster og det er lige nu de står flottest. Hortensia er en højt-elsket sommerblomst her i Japan og ligesom med kirsebær-blomster er forårets blomst så er hortensia sommerens blomste der bare er alle vegne og tiltrækker en masse mennesker. Der er så mange steder man kan se disse blå, hvide, lilla og lyserøde blomster, både ved helligdomme, parker, haver og i vejsiden. Men selvfølgelig er nogen steder mere interesante og bedre end andre, så her er nogen af de bedste steder i Japan hvor man kan nyde disse smukke blomster.


Kamakura.
Kamakura er en by i det sydlige Kanagawa og det tager cirka 1 time fra Tokyo station at nå herned. Hele byen er kendt for hortensiaer og bliver nærmest invaderet af folk fra hele Kanto området når de begynder at blomstre.
Især Meigetsu-in som også kaldes for Hortensia-templet pga de blå hortensia der fylder stort set hele haven. Der er cirka 2500 buske af sorten prinsesse hortensia, det hedder de pga den klare blå farve. Her taler vi altså om buske der er cirka 2 meter høje og enorm omkreds, det er nærmest som en skov af blå hortensiaer og det er virkelig værd at besøge trods menneskemængden. 
Et andet tempel i Kamakura der er berømt for hortensiaer er Hase-dera. Bakke-siden bag ved templet er fyldt med hortensiaer i alle farver og sorter der findes inden for hortensiaer. Jeg kan huske den første gang jeg kom her for at opleve de her hortensiaer måtte jeg vente i 45 minutter inden køen nåede over til den trappe der føre op af bakke-siden. Så populært er det her sted. Ellers er det bare at gå rundt i byen, især områderne ved Kita-Kamakura station og Kamakura station hvor de bare er alle vegne.


Yatadera tempel, Nara. 
Dette er et af de rigtig gamle templer i Nara og her er omkring 10.000 hortensia buske i alle mulige farver. Ud over hortensiaerne er stedet kendt for sin mini udgave af Shikoku 88. Bag ved templet er der en 4,5 km vandre-sti som er en kopi af den store rute der går rundt om hele øen Shikoku. I høj-sæsonen er der en lille cafe hvor munkene servere te og vegetariske retter. 


Mimurotoji Tempel, Uji.
Uji ligger lige uden for Kyoto og det er en by hvor historien bare er alle vegne. De fleste der kommer til Uji kommer for at besøge Byodo-in som er templet man kan se på 10 yen mønten, men der er så mange andre historieske templer i Uji og når man er i Kyoto kan det helt klart anbefales at tage på en 1-dags tur hertil. Haven ved Mimuroto-ji er en af de største have i Japan hvor man kan opleve hortensiaer for den er 16.000 m2. og der er over 10.000 buske. Ud over hortensiaer så er Mimuroto-ji også kendt for lotus blomster. 


Hakusan Shrine, Tokyo.
Denne helligdom ligger i Tokyo byelen Bunkyo. Selve helligdommen er ikke så stort og har som sådan ikke det vilde at byde på, men hvert år i starten af juni danner stedet rammen om Hortensia Festivalle i gaderne omkring helligdommen. Der er madboder, koncerter og selvfølgelig massevis af blomster. Huis Ten Bosch, Nagasaki.
Måske du tænker der er noget galt her for er det ikke navnet på det kongelige palads i Holland og jo det har du ganske ret i, men det er også navnet på en forlystelses park i Nagasaki amt. Og måske du nu har gætte at parken har et hollandsk tema, for hele parken er bygget op med kanaler, vindmøller og andre ikoniske hollandske bygninger. Og så er det et meget populært sted at beundre hortensiaer og selvfølgelig også tulipaner i det tidelige forår. 


Hakone Tozan Jernbanelinje.
Denne 40 minutter lange tog-tur fra  Hakone-Yumoto station til Gora station er fyldt med hortensiaer, omkring 10.000 buske. Om aften kører det et speielt tog så man kan nyde blomsterne oplyst. Selv uden hortensiaer så er det en meget scenerisk tur at tage. Desværre køre toget ikke i øjeblikke da strækningen fra start til slut led store skader under de 2 tyfoner der ramte os direkte sidste efterår. 4 steder var jordskredene så kraftige at selv jernbanen blev skyllet væk. Sidste nyt jeg hørt for et par uger siden er at de forventer at kunne tage den nye jernbane i brug sidst på året. Hakone Tozan er livsnerven i Hakone og det der gør at man kan komme rundt i bjergområdet. I øjeblikket kører der busser, men det skaber store trafikale problemer og lange kø-dannelser. 


Shimoda Park, Shizuoka.
Denne park ligger nede på den sydlige del af halvøen Izu og kan sagtens nåes på en 1-dags tur fra Tokyo. Parken ligger rundt om ruinerne af Ushima Slot og er med sine 15.000 buske ret stor. I 1957 blev en del af parken gjort til mindepark for diplomatiske relationer mellen USA og Japan. Perry Road går ned til parken. Kaptajn Perry var med til at få Japan til at åbne op for omverden så det er ikke kun et naturrigt sted men også historisk sted. 


Fujinomori Shrine, Kyoto.
Denne helligdom i Kyoto har en 1 mdr. festival dedikeret til hortensia. Ud over at man kan nyde blomsterne så er der måneden igennem en lang række forskellige optrædender, så som musikalske og sports optrædender og te cermonier. Så hvis man er i Kyoto i juni er det helt klart værd at ligge vejen forbi for at opleve disse traditionelle begivenheder. 


Hondoji Tempel, Matsudo.
Madsudo ligger lige på den anden side af amts-grænsen mellem Tokyo og Chiba. Stedet er mest kendt for sin 5 etager pagode der sammen med hortensiaerne når de er i blomst skulle give nogen helt fantastiske billeder. 

Japanerne er meget glad for naturen og blomster og det gælder ikke kun kirsebærblomster. Hortensiaer, azalea og solsikker er også ekstrem populære og tiltrækker mange mennesker. Jeg tror japanernes kærlighed til natur og blomster er noget der ligger flere generationer tilbage og at de værdsætter hver årstid og hvad årstiden har at byde. En anden grund er at japanerne bor tæt og småt og har brug for at komme væk og ud hvor der er luft og højt til himlen. Hvilket også er grunden til jeg selv er blevet så glad for at hike og være ude i naturen eller bare gå en tur i en japansk have eller park. 
jeg har fundet så mange nye haver og parker jeg gerne vil besøge, så jeg glæder mig til nogen mere normale tilstande. Nogen skal besøges på meget bestemte tidspunkter og andre kan besøges året rundt. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar