Translate

mandag den 18. november 2019

De bedste vinter belysninger i Japan.

Den mørke tid er over os og det er så småt begyndt at blive koldt, især om morgen og om aften, men på gode dage hvor solen skinner kan det stadig være dejligt lunt hvis man vel og mærke befinder sig i solen. De fleste bryder sig ikke så meget om denne mørke tid, men jeg kan faktisk godt lide den. Der er noget virkelig hyggeligt over denne tid selv om det er koldt og mørkt. En af de absolut bedste ting ved denne årstid er alle vinter belysningerne som japanerne nærmest går helt amok med. Et hvert kvarter i Tokyo med respekt for sig selv har en eller anden vinterbelysning og stort set alle stor som mindre byer i Japan har en eller anden for for vinterbelysning i hbet om at tiltrække turister og handlende. Jeg har efterhånden set ret mange af de her vinter belysninger og jeg må indrømme at jeg nok aldrig bliver træt af dem og uanset hvor koldt det bliver nok altid vil bevøge mig ud for at se dem hvis tiden og muligheden er der. 

Vinter belysning i Tokyo.

Der er rigtig mange vinter belysninger i Tokyo og de er alle flotte på hver sin måde. Langt de flester er bygget op omkring et tema der skifter hvert år. 

Shiodome.

Shiodome er nær Hanarikyu Garden og hvert år har de et lysshow bygget op omkring en Disney film. I år er det Aladdin og cirka hver halve time er der et lysshow med musik fra filmen. Det varer cirka 10 minutter og de 20 minutter mellem hvert show kan man gå rundt inde i området med lysene. Under showet står man rundt omkring. 
Lysene bliver tændt kl. 17.00 til 23.00. Shiodome vinterbelysning startede den 14 november og indtil 14 februar.

Ebisu Garden Place.

Ebisu er et andet meget populært sted for vinter belysning. Det helt store trækplaster her er den kæmpe lysekrone i krystal. Det er et område med mange restauranter og selvfølgelig Ebisu øl bryggeri hvor man kan få en kort rundvisning i historien om Ebisu øl og mod ekstra betaling også smagsprøver.  
Lysene bliver tøndt kl. 16.00 til kl. 23.00 og det startede fra den 2. november til den 24. februar. 

Tokyo Midtown.

En virkelig populær vinter belysning er den i Tokyo Midtown med top moderne højhuse og shopping malls. Der er lys i træerne men hovedattraktionen er helt klart Starlight Garden som er i parken bag ved alle højhusene. 
Det startede den 14 november og varer indtil den 25 december fra kl. 17.00 til 23.00.


Andre nævneværdige vinter belysninger i Tokyo er der også Marunouchi hvor der er lys i alle træerne, men specielt Nakadori gaden er populær.
Omodesando er også rigtig populær med omkring 1 million LED lys mellem Harajuku og Omodesando station. 
Tokyo Dome City er også et besøg værd. Ud over selve belysningen er der også et mindre tivoli med karuseller.
Langs Meguro floden hvor der om foråret kirsebær blomster så langt øjet rækker er træerne lyst op med små lyserøde LED lys der skal minde om kirsebær blomster.

Sagamiko Vinter belysning.

Har man tid og mod på en tur ud af Tokyo kan man tage en tur op til Sagamiko som har en af de største vinter belysninger i Kanto området med ikke mindre end 6 millioner LED lys der lyser hele parken op i forskellige temaer. Husk varmt tøj da det ligger oppe i højlandet. 
Det er muligt at opleve Sagamiko vinter belysning fra den 2. november til den 5. april. Der er åben indtil kl 21 og det koster 1000 yen i entre. 

Ashikaga Blomster Park i Tochigi.

Efter min mening er den absolut bedste vinter belysning den i Ashikaga Blomster Park i Tochigi. Der er lys i alle regnbuens farver og det er opdelt i flere områder med forskellige temaer. Det mest populære områder er helt klart blomster området hvor lysene skal symbolisere de rigtige blomster der er om foråret. Det er en skam at det er pænt langt væk fra hvor vi bo, omkring 3-4 timer i bil, for så ville jeg besøgt stedet hvert år bare for at se vinter belysningen. 
Parken er åben fra den 2. november til den 6. februar fra kl. 16.30 til 21.00 og det koster kun 900 yen i entre.

Der er også en vinter belysning i Kobe som tiltrækker op mod 3 millioner mennesker hvert år. Jeg har set billeder der fra, men aldrig selv oplevet den. Kobe ligger ikke lige i nærheden af hvor vi bor, men en dag håber jeg at jeg kan opleve det. Jeg har oplevet alle de andre vinter belysninger nævnt i dette indlæg. 
Så hvis du lige som mig elsker vinter belysning er der ingen undskyldning for ikke at hoppe på et fly til Japan for der er masser af lys herude i den mørke tid. 

Hvad er den bedste vinter belysning du har oplevet og hvor ????

Ingen kommentarer:

Send en kommentar