Translate

onsdag den 3. januar 2018

Godt Nytår.

Godt nytår derude i blogger verden. Jeg håber alle er kommet godt ind i det nye år, i Danmark eller hvor folk nu har tilbragt og fejret nytår rundt omkring i verden. 
Jeg selv har fejret nytår her i Danmark sammen med familien. Julen er selvfølgelig også blevet fejret i Danmark, sammen med min mand der dog p.g.a arbejde kun kunne blive en uge. 
I Japan og Kina er 2018 hundens år, derfor et lille billede af en chiba-inu som er en af de mest populære hunde i Japan og en ting de fleste japanske familier vil have til at stå fremme i år. De fleste bruger starten på at kigge tilbage på det forgangende år og ligge planer for det ny år.
For mit vedkommende ser jeg tilbage på 2017 med blandede følelser. Selvfølgelig har der været højdepunkter, men der har sandelig også været mange lavpunkter.
Højdepunkterne var vores tur til Wakayama i februar hvor vi deltog i mindehøjtidligheden for Johannes Knudsen. En ting jeg længe gerne har ville deltage i og endelig fik mulighed for. Vi kombineret turen med også at besøge Osaka, en by jeg ærlig må indrømme ikke gjore det helt vilde indtryk på mig. Grunden er helt klart at jeg er storby-træt, men maden var helt fantastisk.
Du kan læse om vores tur til Wakayama og mindehøjtidlighede for Johannes Knudsen lige her.

http://dagbogfrajapan.blogspot.dk/2017/02/johannes-knudsens-mindehjtidlighed.html

Et andet højdepunkt var vores tur til Kusatsu Onsen i Gunma. Et sted jeg faldt pladask for fordi jeg elsker onsen og naturen. 2 ting der var riglig mængder af her. Et sted jeg til en hver tid ville tage tilbage til.

http://dagbogfrajapan.blogspot.dk/2017/07/kusatsu-onsen-gunma.html

Vi nåede også forbi Yamanashi ikke mindre en 3 gange i år. I foråret for at se på kirsebær blomster, i sensommeren fordi vi trænkte til fred og ro og hvor vi havde lejet en hytte ude midt i skoven og om efteråret for at vandre i naturens smukke farver.

http://dagbogfrajapan.blogspot.dk/2017/05/kiesebrblomster-og-mt-fuji.html

Så for os var 2017 et år hvor vi havde mange små ture rundt omkring i Japan og fik set mange forskellige egne.
Af andre gode minder kan nævnes receptionen på den danske ambassade hvor Kronprinseparret også deltog i anledningen af 150 års jubilæumet for venskablige og diplomatiske relationer mellen Danmark og Japan.
I December, weekenden inden vi tog hjem, var jeg i theateret sammen med en af mine elever jeg underviser i dansk. Hun havde købt 2 billetter til Nøddeknækkeren fremført af den Russiske Ballet fra Moskva og spurgt mig om jeg ville med. Det ville jeg selvfølgelig gerne, da Nøddeknækkeren er min ynglings ballet og jeg aldrig har oplevet den i virkeligheden, kun på YouTube. Men det var en fantastisk oplevelse. Opsætningen var så flot for slet ikke at tale om selve dansen der klart var i verdensklasse. Og foran scenen sad et symfoni orkester og spillede. Det gjore bare lige det ekstra at det ikke var play-back men live musik.

Men selvfølgelig er der ikke noget sødt uden det sure. Det sure kan beskrives med 1 ord, LARM.
Larm fra renovation, larm fra motorcykler der skal repareres lige under vores stur, larm fra nye naboer der er totalt respektløse, bare LARM. Når man konstant bliver udsat for andres larm så man ikke kan falde i søvn, bliver vækket før vækkeuret ringer og kommer hjem om eftermiddagen til lyden og rystelserne af boremaskiner så tærre det virkelig på ens nerver og humør. Vi indså for alvor hvor meget det havde påvirkede os mentalt da vi en dag snakkede om hvorfor vi skændtes meget mere end vi plejede. Normalt skændes vi næsten aldrig fordi vi er ret gode til at finde en løsning og ved hvornår den ene skal give sig fordi det betyder noget for den anden.
Så det korte af det lange blev vi bestemte os for at flytte fra den lejlighed vi havde været så glade for at bo i. Vi kiggede i flere mdr. efter noget vi kunne lide og havde råd til. Vi fandt et dejligt hus, men desværre fandt vi ud af at ejendomsmægleren havde løjet over for os om ting vi havde spurgt ind til flere gange, så vi endte med at springe fra 2 dage før vi skulle flytte. Jeg var så ked af det og jeg faldt i et dybt sort hul. Jeg ville så gerne have haft det hus med have til, men med de ting de havde løjet om var vi ret sikker på at vi ikke ville blive glade for at bo der, så måske det var held i uheld.
Så efter at have slikket sår i nogen uger begyndt min mand igen at kigge efter ny bolig. Denne gang var vi helt enig om at vi vil blive i den boligforening vi bor i for her ved vi hvad vores rettigheder er og så holder vi os væk fra det private boligmarkede.


Hvad 2018 skal byde på ved jeg ikke. Jeg har været ret desillusioneret de sidste par mdr. og det danske regnvejr løfter ikke humøret meget. Vi har ingen planer for noget som helst andet end vi gerne vi flytte.
Jeg er sikker på at vi nok tager på et par små-tur i Japan i løbet af året, hvorhen ved jeg ikke rigtig. Bare det ikke er for storby-agtig, men mere natur med fred og ro.
Om vi kommer ud at rejse tvivler jeg stærkt på, en flytning er ikke helt billig.


Hvad har I af planer for 2018 ?
Uanset hvilken planer I har håber jeg I får et rigtig godt år.

Til sidst vil jeg lige sige tusind tak til alle jer der har læst med. Det er så dejligt at vide der sidder andre derude bag skærmen. Tusind tak.

2 kommentarer:

  1. Uha, det lyder ikke til at have været det nemmeste år, Inger-Marie. Håber sådan for dig, at 2018 bliver et meget bedre år, hvor I finder jer det helt rigtige hjem (:

    SvarSlet
  2. Hej Camilla,
    Tak for din kommentar.
    Ja det har ikke været det nemmeste år når vi bare gerne har ville være der hjemme, men til gengæld har der heldigvis været mange gode oplevelser når vi ikke har været hjemme. Jeg er nu ret fortrøstningsfuld hvad angår et nyt hjem, da der jo hele tiden bliver nye lejligheder ledige, så mon ikke der også bliver en til os.

    SvarSlet