Translate

fredag den 23. december 2016

Efterår i Engaku-ji.

Selv om det næsten er jul vil jeg gerne vise jer disse billeder jeg tog i starten af december i Engaku-ji tempel i Kamakura. Det kan godt føles lidt som den omvendt verden, men Tokyo og omegn er et af de sidste steder i Japan man fåe efterårets farver at se. Det sker i slutningen af november og starten af december.
Jeg har stadig gang i mit projekt om at besøge alle 165 templer og shrines i Kamakura og det var med vilje at jeg havde gemt Engaku-ji til efteråret fordi jeg havde hørt mange sige det er et af de bedste steder at se efterårets farver i Kamakura. Jeg har været ved Engaku-jo mange gang, men aldrig om efteråret så nu skulle det være. Engaku-ji er et stort tempel der ligger lige ved siden af Kite-Kamakura station så det er rigtig nemt at finde. Allerede ved indgangen op til templet blev jeg mødt af røde ahorn træer på hver side af trappen og allerede her blev jeg klar over der var noget specielt i vente. 
Som jeg kom længere og længere ind blev jeg fuldstændig betaget. På et tidspunkt kommer man op til en sø hvor de rød-brune træer stod så flotte med noget af tempel bygningen i baggrunden og Kamakura bjergene oppe bag ved det hele. Jeg kan godt forstå hvorfor folk siger det er et af de bedste steder i Kamakura at se efterårets farver og et kort sekund fortrød jeg da også at jeg ikke havde været her om efteråret før trods mine utallige besøg. Men det må jeg jo råde bod på i fremtiden. Jeg sneglede mig afsted hele vejen op til det bagerst tempel for at være sikker på at få det hele med. Jeg synes ellers jeg kender stedet så godt, men når man pludselig ser et sted på en måde man ikke har set før er det som om alting er helt nyt, sådan havde jeg det hvert fald. Jeg holder meget af Engaku-ji, men efter denne tur er jeg kun kommet til at holde endnu mere af stedet. 
Jeg har i øvrigt fundet ud af at Engaku-ji har zen-meditation der er åben for offentligheden og at de har nogen tidspunkter hvor folk der aldrig har prøvet det før også kan deltage. Det kunne være det skulle være et mål for 2017 at deltage i 🙏🙏🙏


Ingen kommentarer:

Send en kommentar