Translate

mandag den 6. juli 2015

Mission San Carlos Borromeo de Carmelo.

Når man kommer via Big Sur og kører ind mon Monterey kommer man igennem en lille by der hedder Carmel. Det er en af de byer hvor de færreste har tid til at stoppe fordi de enten er på vej mod Big Sur eller på vej ind mod Monterey Bay og det er egentlig lidt synd. Byen har dog heller ikke de store attraktioner, men der er dog en ting der alligevel gør det værd at stoppe et par timer.
I Carmel ligger nemlig en af de bedst bevaret spanske missioner fra dengang hvor Californien var en del af Mexico.
Missionen i Carmel kan dateres tilbage til 1770 hvor fader Junipero Serra var overhovede for området. Missionen er opkaldet er efter en italiensk ærkebiskop fra Milano, Carlo Borromeo.
I årene omkring 1884 var der en større renovation af missionen, men klokke tårnet er der orginal fra da stedet blev bygget. Missionen i Carmel er den eneste af de missioner der er tilbag i Californien der stadig har det orginale klokke tårn.
Der har i tidernes morgen været mange flere missioner end der er idag, men mange af dem er enten blevet revet ned på grund af forfald eller de er så dårlig vedligeholdt at historien omkring dem er helt væk. Men her kan man virkelig få et indblik i hvordan en mission har været for mange år siden. 
I dag er missionen en del af den romerske katolske kirke og den bruges stadig. Vi besøgte den en lørdag eftermiddag og der var bryllup i kirken. Vi fik dog lige hurtig lov at kigge rundt inden i kirken inden selve vielsen gik igang, for der blev dørene lukke for ikke inviteret gæster.
Desudden er der museum og en privat katolsk skole.


 Missionen i Carmel som den ser ud ude fra vejen.

 Et af de små huse omme bag ved kirken. Går man om bag ved kirken 
åbner sig en hel ny verden i form af en stor åben plads med små boligere,
have, springvand og et stort kors. Det var et meget fredsfyldt område og man kunne tydelig
forestille sig hvordan munkene har levet her.

 En overdækket gang der gik næsten hele vejen rundt.

 Selve kirken.

 Mindes mærke.

 Springvand. Der stod en del mennesker som malede, men der 
var nu også rigtig mange stemnings fyldte kroge at male og 
tage billeder af.

 Haven, jeg tror den har set bedre dage. Eller også er det 
på grund af den tørke og mangel på regn der er ved at 
kvæle Californien.

 En stemnings fyldt krog.

 Kirken.

En af flere statuer der stod rundt omkring.

Jeg var rigtig glad for at vi tog os tid til at stoppe et par timer i Carmel og gå rundt i missionen. Det var meget anderledes end det vi indtil da havde oplevet og senere da vi nået op til San Francisco. Men ikke desto mindre så er den mexicanske kultur en del af Californien selv om man ikke ser den så meget mere ud over de mexicanske restauranter (der servere rigtig lækker mad) og den store del af befolkningen som er hispanic. Jeg var i øvrigt meget overrasket over hvor meget det spanske sprog fyldte på gaden og mange andre steder. Men hvis man er på road trip i Californien eller er i det område kan jeg kun anbefale at man kigger forbi. Det er et sted fyldt med meget spændende historie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar