Translate

onsdag den 8. juli 2015

Golden Gate Bridge, San Francisco.

Søndag eftermiddage nåede vi op til San Francisco. Vi havde egentlig først troede vi ville nå derop først på aftene, men det gik lidt stærkere end vi havde regnet med. Hold nu op der var koldt i San Francisco i forhold til da vi var i Yosemite og omkring Salinas. I Yosemite havde vi haft op til 28 grader og det mest fantastiske solskind. I San Francisco var der omkring 12-14 grader, overskyet og det småregnede. Men vi kørte hen til vores hotel og fik tjekket ind og så sad vi ellers bare lige og slappede lidt af og snakkede om hvad vi skulle siden vi var ankommet noget tidligere end vi havde forventede. Da det var for tidligt at spise aftensmad besluttede vi at køre ud til Golden Gate Bridge, så vi kunne nå at se den mens det stadig var lyst men også når mørket begyndte at falde på og man kan se alle lysene. For mig står GGB og Alcatraz som de 2 store ikoner der symbolisere San Francisco og det var da også de to steder der stod absolut øverst på listen over de ting jeg gerne ville opleve i SF.
Eftersom min mand har været der flere gange og har boet i Californien var det stort set mig der bestemte de steder vi skulle hen fordi jeg aldrig havde været der før.
Men vi kom ud til broen og jeg må indrømme den er godt nok stor. Det er virkelig et imponerende bygningsværk. At se den på afstand er en ting, men at gå ude på den og stå og kigge op af de wirer der holder broen og at stå ved de kæmpe pyloner ( der er 220 meter høje) der holder wirerne så kan man virkelig fornemme hvor stor den er. Da vi stod ude midt på broen kom der nogle store container skibe og skulle under og de virkede bare så lille når man stod deroppe og kiggede ned.
Ude fra broen kan man se ud til Alcatraz og man har en rigtig flot udsigt ind over SF by.
Da broen åbnede i 1937 var det verdens længeste hængebro med sine 2737 meter og det var den frem til 1964. Idag er den dog dumpede ned på en 12. plads over længeste broer, men den er nu stadig imponerende. Jeg vil dog lige indskyde at verdens længeste hængebro ligger her i Japan. Det er Akashi Kaikyo broen der forbinder Kobe med øen Awaji med en total længde på 3911 meter. Storebæltsforbindelsen er så men den 3. største hængebro i verden.
Men her er lidt skumrings billeder af GGB inklusive den berømte SF tåge.


3 kommentarer:

  1. Rigtig godt indlæg men især dine billeder er helt unikke :-)

    SvarSlet
  2. Mange tak. GGB var også et af de steder jeg havde glædet mig til at tage billeder.

    SvarSlet
  3. Det er en utrolig smuk bro. Man kan kigge på den i timevis og bliver lidt forskrækket over tågen, strømmen og det meget kolde vand. Imponerende

    SvarSlet