Translate

lørdag den 2. maj 2015

Big Sur og Garrapata State Park.

En af de ting vi rigtig gerne ville mens vi var i Californien var at køre ude ved kysten, så hvad var bedre end at køre dele af den rute der betegnes som Big Sur. Alt efter hvem man spørger er der flere meninger om hvor Big Sur starter og ender. Men jeg har fundet frem til at flest vist mener at strækningen starter omkring Carmel River nær byen Carmel og går ned til San Caporforo Creek, en strækning på omkring 140 km. Men uanset hvad så er det en meget flot og naturskøn strækning at køre. Vi kørte ikke hele strækningen kun dele af den fordi vi gerne ville have tid til at stoppe og gå ud og nyde naturen. Vi kunne måske godt have kørt hele strækning men så havde vi nok ikke haft tid til at stoppe og for os var det vigtigere at kunne gå ud og nyde naturen og havet end at køre hele strækningen.
 Bixby Creek Bridge.

Et af de steder vi stoppede var ved Bixby Creek Bridge. Det er et af de steder hvor rigtig mange stopper og der er da også en rigtig flot udsigt broen og bjergene hvis man kigger indlands og en lige st flot udsigt hvis man går over på den anden side og kigger på broen ud over havet. Broen stod færdig i 1932 og er en af de højeste enkelt-span beton broer i verden. Jeg synes det er utroligt den bro står endnu når man tænker på at Californien også jævntligt rammes af jordskælv og når man tænker på alle de biler der dagligt køre over. Men den er vel også jævnlig under eftersyn når man tænker på hvor vigtig den bro er og hvor stor en omvej folk i området er nødt til at køre hvis den ikke er der.


 Garrapata State Park.

Da jeg rigtig gerne ville stoppe et sted hvor vi kunne gå ned til vandet fandt vi denne stats park ved vejen. Det viste sig at være et rigtig godt sted og vi kunne komme helt ned til havet og vi kunne gå lidt rundt oppe i bakkerne hvor der var en masse vandre stier. Hvis man er heldig kan man se søløver, sæler, havoddere og gråhvaler på deres årlige migration. Vi så dog ingen af delene. Men hold nu op hvor var landskabet bare flot. Selv om der var flot solskind da vi var der kunne man stadig se skyerne ligge over bjergtoppene og jeg synes bare det gav hele området sådan en mystisk eventyr stemning.
Men helt klart et sted man bør overvej at stoppe hvis man køre Big Sur.


Jeg er så glad for det her billede. Jeg fik taget omkring 950 billeder i den uge vi var der men det her billede er det jeg husker bedst. Jeg ved ikke hvor mange forsøg jeg brugte på at ramme det rigtige sekundt hvor vandet sprøjter op over en større sten der ligger i vandet. Men det lykkes og jeg er virkelig så glad for det her billede

 Garrapata State Park.

 Stillehavet fra Garrapata State Park.

 Garrapata State Park.

Garrapata State Park.

Lige da jeg så skiltet med State Park måtte jeg lige have min mand til at forklare mig forskellen på en national park og en state park. En state park drives af den stat parken ligger i. En national park drives fra Washington D.C og dermed af selve landet. Jeg finder det meget forvirrende alt det her med stat og county og hvordan deres område ellers er delt op. En anden ting er skatter. Når man går ind og køber noget selv om det er den samme kæde betaler man ikke den samme pris for den samme vare fordi hvert område selv kan bestemme hvor meget de vil tage i skat. Så selv om vi flere gange handlede i Walmart og Target betalte vi ikke samme pris for samme vare. Lige umiddelbart synes jeg det virker meget uoverskueligt at skatten ikke er den samme over det hele, men sådan er deres system og amerikanerne er jo nok vandt til det.

Natur områderne i USA har virkelig imponeret mig. Det virker som om de gør meget for at bevare disse særlig områder og det virker som om amerikanerne er glad for deres national og stats parker. Selvføldig er nogen mere berømte og dermed mere besøgte en andre, men sådan er det jo alle vegne.
Når man tænker på turist mål i USA tænker de fleste nok på storbyer som New York, Miami, LA, Huston og hvad alle storbyerne nu hedder. Nu har jeg ikke fortalt om San Francisco endnu men jeg kan allerede nu godt sige at jeg fandt naturen meget mere tiltalende end storbyen. Ikke at jeg ikke kunne lide San Francisco, det var bare anderledes end jeg er blevet vandt til fra en asiatisk storby som eks. Tokyo. Men det skal der nok komme noget mere om senere og hvorfor.

Har du rejst i USA ?? Hvad tiltrak dig mest, naturen eller storbyen ??
Måske jeg er ved at have boet længe nok i storbyen og savner at kommer tilbage til naturen. På den anden side ved jeg med sikkerhed at efter et stykke tid vil jeg være meget restløs og savne storbyens levende impulser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar