Translate

onsdag den 26. juni 2013

Regn, regn og atter regn.
Hotensia er i Japan regntidens blomst og vi er da også midt i regntiden. Faktisk har det regnet så meget i år at jeg ikke rigtig har kunne komme ud med mit kamera og tage billeder af disse flotte blomster.
Når jeg skal sammenligne i år med de 2 tidligere regn sæsoner jeg nu har oplevet, så regner det usædvanligt meget i år. Det er ikke hård regn, hvor det bare tordner ned men mere en silende regn hvor det regner 3-5 dage i træk og så er der en pause på en enkelt dag måske 2 og så regner det igen.
Selv om det regner meget er der heldigvis ikke meldt om oversvømmelser nogen steder, endnu. De sidste 2 år har regnen skabt kraftige oversvømmelser, forrige år over omkring Niigata præfekture og sidste år nede omkring Kumamoto.
Vejret har været meget mærkeligt i år. Normalt starter tyfon sæsonen ikke før efter regn sæsonen er holdt op og et stykke ind i august, men på nuværende tidspunkt har vi allerede haft 4 tyfoner. Som altid er det gået værst ud over Okinawa, men 1 af tyfonerne har dog været inde over Japan, dog uden at forårsage de store ødelæggelser, ud over et par 100 mm regn.
Glæder mig dog virkelig meget til regnen engang holder op igen, så jeg kan komme ud med mit kamera, har på nuværende tidspunkt ikke været ude i over 2 uger og jeg er ærlig talt med at have ret mange abstinenser over det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar