Translate

søndag den 27. oktober 2019

Matsushima Bugten i Miyagi

Tilbage i august var min mand og jeg en tur i Sendai. Vores egentlige formål med turen var Tanabata fejringen i Sendai, men vi havde også tid til at tage lidt nord for Sendai hvor Matsushima ligger. Matsushima er en søvning lille fisker landsby, men byen er berømt for sin bugt der er i top 3 over de meste sceneriske steder i Japan. I bugten ligger der over 200 store og små øer hvor der gror grantræer. 


Den nemmeste måde at opleve bugten på er at tage på et mini cruise med en af de mange færger der alle har forskellige ruter alt efter hvor lang eller kort en tur man ønsker. Vi valgte en tur på omkring 1 time fordi der også var andre ting vi gerne ville se inden vi skulle med toget tilbage til Sendai. 


Matsushima ligger i det område der blev hårdt ramt af jordskælvet og tsunamien i 2011. Men takket være de mange øer i bugten der bremsede bølgen blev Matsushima ikke ramt nær så hårdt som mange andre steder nær kysten. De fleste butikker og hoteller kunne åbne igen inden for nogen uger og få måneder. 


Langt de fleste der kommer til Matsushima tager på et cruise rundt i bugten, men der er også andre måder man kan opleve stedet på. De bedste udsyn ud over hele bugten betegnes som Shitaikan og hvert sted har et kælenavn der beskriver udsigten. 

The Sokan ( den fantastiske ) opleves fra bjerget Otakamori ( 105,8 m ) hvor man har en udsigt fra østsiden af bugten. I klart vejr kan man også se Sagakai klipperne og Zao bjergkæden i det fjerne.

The Reikan ( den elegante ) opleves fra bjerget Tomiyama som også er det højeste udkigspunkt med 116,8 m. Bjergtoppen er en del af haven ved Daigyoji templet.

The Ikan ( den store ) opleves fra bjerget Tamon hvor man har en udsigt ud over hele bugten og havnen i Shiogama som ligger cirka halvvejs mellem Sendai og Matsushima.

The Yukan ( den spirituelle ) opleves fra Ogidani højlander der giver en panorama udsigt over hele bugten. Stedet er især populært om efteråret når træerne skifter farve.

Desværre nåede vi ikke selv at opleve bugten fra nogen af disse udsigts punkter.Vi var der på en meget varm dag, hvor vejret ikke var klart og vandet var ikke den klare turkis-blå farve som stedet er kendt for. Det var lidt ærgeligt, men det er bare så svært at forudsigt når man planlægger en tur. Så må man tage tingene som de kommer. Jeg har set mange flotte billeder fra stedet, men lige netop denne dag var det lidt svært at se, så jeg må bare erkende at vejret kan have stor betydning for hvordan et sted opleves.
Der var ikke mangel på færger der ventede på at sejle turister rundt ude i bugten og agenterne på land lå da heller ikke på den lade side så snart en ny gruppe af mennesker krydsede vejen fra stationen. Det kunne godt virke lidt for meget, men min mand havde bestilt billetter hjemme fra så han viftede dem bare væk indtil vi fandt den billetlugt der tilhørte det selvskab vi havde bestilt ved. 


Lige ved siden af færgelejet ligger der en lille ø man kan komme ude på ved at gå over en rød bro. Ude på øen ligger et lille men gammelt tempel der hedder Godaidō og man har en rigtig god udsigt ud over området. 
Jeg var lidt ked af at vi ikke havde tid til at gå op til nogen af udsigtspunkterne for jeg tror jeg ville have synes bedre om stedet hvis jeg havde set det lidt fra oven ligesom mange af de billeder jeg har set. Jeg kunne bare ikke rigtig finde skønheden i stedet som vi sejlede rundt derude mellem øerne. 
Jeg tror hvis man har oplevet Halong Bay i Vietnam, så vil man blive skuffet, men det har jeg ikke andet end på billeder. Matsushima Bugten er ikke i nærheden af samme størrelse som Halong Bay, men alligevel synes jeg stedet fortjener en chance, om ikke andet så er der et par templer i Matsushima by som er værd at besøgt. 

Mig og min diabetes. 
Jeg har det sidste stykke tid haft brug for en pause. Den 16 juli fik jeg efter et par uger hvor jeg havde været helt ved siden af mig selv konstateret diabetes T2. Jeg har altid vidst jeg havde en større risiko for at udvikle sygdommen da flere i min nærmeste familie også har diabetes. Jeg har altid forsøgt at leve fornuftigt ved at spise sundt og motionere 3-4 gange om ugen, men det var bare ikke nok. Jeg er ved at have fundet mig til rette i mit nye liv, som har ændret sig en del. Jeg er endnu mere bevidst om hvor vigtig motion og bevægelse er og jeg motionere nu hver eneste dag. Jeg starter dagen klokken 0600 med at gå en tur i stedet for at ligge 40 minutter længere i sengen. Nogen gange bruger jeg også videoer fra YouTube, men jeg er altså bare mest til udendørs aktivitet. Jeg går også en tur om aften efter aftensmad i stedet for at sætte mig over i sofaen som jeg har haft for vane at gøre. Jeg har også brugt meget tid på at læse om hvordan de forskellige mad grupper påvirke blodsukker og kroppen og hvad de omdannes til når de kommer ind i systemet og bliver fordøjet. Bl.a at kulhydrater omdannes til sukkerarter når de bliver fordøjet. Derfor skal man som T2 diabeteker holde sig fra hvidt brød, pasta, nudler og ris og spise flere grøntsager, kød og æg. Min kostomlægning har virkelig hjulpet med at få tingene under kontrol, så jeg har det egentlig ok selv om der stadig er mange ting jeg skal have lært omkring at leve med denne sygdom. 
Turen til Sendai var lidt en prøvetur for at se hvordan jeg ville reagere når jeg lige pludselig ikke selv kunne lave mad og var nødt til at spise det der blev serveret på hotellet eller på restauranter. Sagen var nemlig den at vi inden vi fandt ud af at jeg var syg havde bestilt en tur til Thailand i 1 uge. Heldigvis gik turen til Sendai uden problemer og da vi i september var i Thailand gik det hele også uden problemer, jeg var lettet. Det er rart at vide vi kan tage nogen steder uden at jeg får problemer hvis jeg ikke får en speciel kost. Så jeg spiser efter en bestemt livsstil når vi er hjemme og så kan jeg slappe noget mere af når vi er nogen steder, men jeg springer stadig ris, brød, pasta og nudler over, og selvfølgelig alle søde sager. 
I skrivende stund har jeg tabt 17 kg, det er jeg selvfølgelig glad for, men det er også lidt øv at grunden skulle være diabetes. Så pt har jeg det egentlig ok og ingen problemer pga diabetes og det var bare godt det blev opdaget relativt hurtigt. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar