Translate

lørdag den 9. marts 2019

Sommerpaladset i Beijing, Kina.

Vi oplevede så meget i Kina at jeg aldrig fik lagt alt ud jeg egentlig gerne ville fortælle om turen, så inden jeg glemmer alt for meget er det vist på tide at jeg får det gjort færdigt.
Ud over Den Forbudte By var et af højdepunkterne et besøg til Sommerpaladset. Som alt andet i Beijing er det et kæmpe stort område, næsten 3 km2. Tre fjerdedel af dette område er vand. Kunming Søen ud udgør cirka 2,2 km2 så næsten uanset hvor man går henne er man i nærheden af vand og det er da også nemt at komme rundt med båd hvis man bliver træt af at gå for det er som sagt et ret stort område. Men selv om langt størstedelen er vand er der alligevel masser at se på.
Sommerpaladset var stedet hvor kejseren med familie og hof opholdt sig når heden om sommeren blev for meget. Der er over 3000 bygninger, tårne, pavillioner og korridorer så det kan faktisk godt være en fordel at invistere i et kort over området så man får det hele med. 
Der har været et sommerpalads på dette område siden 800-tallet, men det der ligger der i dag stammer fra 1700-tallet. Paladset blev ødelagt af engelske og franske soldater i 1860. 12 år efter genopbygning blev det ødelagt igen af allieret soldater.
Enkekejserinde Cixi er damen der står bag dette imponerende område. De penge hun brugt på at bygge og ikke mindst genopbygge stedet kom fra militærets pengekasse, penge der i stedet skulle have været brugt på at opbygge en flåde der kunne forsvare Kina mod engelske og franske soldater. 

Vi bruge omkring 5 timer herinde, hvor vi bare gik rundt og kiggede. Desværre var luftforureningen ret slem den dag så vi havde ikke den udsigt fra Kunming Søen som vi havde hørt så meget om. Men det gjore ikke så meget for vi fik alligevel set og oplevet rigtig meget. Der er ikke en begrænsing for hvor mange de lukker ind hver dag som der er ved Den Forbudte By, men jeg synes ikke det virkede overfyldt fordi det er så stort et område. Vi kunne sagtens finde steder hvor vi kunne gå uden der var andre mennesker i nærheden. Det område der var flest mennesker var nede ved søen hvor man kunne gå over en bro til en lille ø der ligger i søen.
Langt de fleste af bygningerne er pænt bevaret, men der var også nogle seteder ind imellem hvor man tænkte at det var virkelig synd at det bare får lov at stå og forfalde. Der var en del broer der var overdækket på midten. De var dekoreret med de flotteste malerier fra kinesisk historie og mytologi, men desværre var de ved at skalle helt væk. Det synes jeg er virkelig synd for de var virkelig flotte. Jeg håber de vil gøre noget for at bevare dem så de også er der i fremtiden.
I sommerpaladset er der et museum med en virkelig flot og imponerende jade samling. Alle jade stykkerne har tilhørt kejser familien. Nogle af udskærringerne var så detaljeret at man kunne se ansigterne på de jade stykker der havde personer i deres udsmykning. Der er gratis adgang til jade museet og det er værd lige at bruge 30 minutter på at gå en runde og se de smukke jade stykker.


Vi havde hørt meget om udsigten fra denne bro. Den skulle være helt fantastisk når man kigger ind mod området hvor paladset og der andre bygninger er. Men den berømte luftforurening i Beijing havde besluttede sig for at indhylde byen tæt den dag vi besøgte Sommerpaladset. Som man kan se på billedet er der ikke meget udsigt, men vi kunne stadig se selve broen. Vi fik senere at vide at nogle dage er forureningen så tæt at man ikke engang kan se broen. Så selv om vi synes det var slemt fordi vi ikke har oplevet det før så var det ikke så slemt som det kunne være og ofte er i Beijing. Jeg må indrømme jeg er glad for at vi ikke har en tilsvarende luftforurening her i Japan.


Den berømte marmor båd som enkekejserinde Cixi fik byggede for militærets penge. Penge der skulle have være gået til at bygge en kinesisk flåde der kunne forsvare landet mod englænderne og franskmændene. Da båden blev bygget skulle den angiveligt være udstyret med kanoner for at den skulle ligne et krigsskib, men ærlig talt så tror jeg ikke skibet kom mange meter hvis det blev sat ud at sejle med den vægt det har.

Enkekejserinde Cixi der var mere interesseret i at bruge
penge på luxus end krigsførsel. 


Sommerpaladset er lidt ligesom en stor park. Her er meget at se og opleve, men man kan også bare sidde og slappe af og nyde en god frokost. Jeg synes helt klart Sommerpaladset er værd at besøge, men hvis man kun har få dage i Beijing vil jeg nok anbefale at man vælger Den Forbudte By. Den Forbudte By har bare så meget mere kultur og historie at byde på, men har man tid er det er fint sted at tilbringe en halv dag. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar