Translate

tirsdag den 1. august 2017

Myogi Shrine, Gunma.

På vej hjem fra Kusatsu Onsen stoppede vi ved et meget gammelt shrine lige før byen Tomioka. Shrinet hedder Myogi og det ligger for foden af bjerget med samme navn. 
Vi havde på forhånd aftalt at vi ikke skulle til toppen af bjerget. Det havde vi ikke tid til fordi jeg gerne ville gøre endnu et stop i Tomioka inden vi skulle på motorvejen mod Yokohama. 
Stedet kan dateres tilbage til år 537. På det tidspunkt stod der selvfølgelig ikke det shrine der står i dag. Dengang stod der 3 hellige søjler der skulle blive til et shrine. Det der står der i dag er fra 1756, så det har stadig en del år på bagen. 
Det er et meget fredsfyldt sted uden horter af turister. Jeg tror langt de fleste der kommer her er bjergbestigere for det er her ruten mod toppen starter og man beder en bøn om god tur op inden man starter.
Bjerget Myogi er 1104 meter højt og ud for nogen informationer vedrørende at bestige bjerget kunne vi se at man skulle have erfaring med klatring, så det er ikke nok bare at kunne gå i kuperet terræn. Hverken min mand eller jeg har erfaring med klatring, så det var nok godt nok vi ikke havde sat tid af til at nå toppen for det havde vi aldrig nået. 
Desuden var der en del advarsler om at en bjørn med en unge var set flere gange nær toppen, så det afgjore ligesom det hele. 
Bjørnene har været særdeles aktive igen i år og der har været flere episoder hvor mennesker er blevet angrebet. Seneste angreb var i går hvor en mand blev angrebet af en bjørn med en unge. Han overlevede faktisk fordi han kan selvforsvar og ligefremt underviser i det. Det lyder utroligt og det er det også. 
Ved bjergets fod på sydsiden er der en park med over 5000 kirsebærblomster, så det er et meget populært sted om foråret når de står i fuld flor. Jeg har ikke selv oplevet kirsebærblomsterne her, men med så mange træer er det nok værd at notere og køre efter.

 Der var virkelig langt op.

 og lige så langt ned. Da vi gik rundt kom jeg til at tænke på Nikko der har de 
samme farvestrålende udsmykninger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar