Translate

lørdag den 25. maj 2013

Shurijo Slot, Okinawa.

 Indgangen til Shurijo Slot.
 Shurijo Slot
Tronstolen hvor Kongen af Ryukyu Kingdom sad.Vi har lige været 3 dage på Okinawa. Det var første gang for mig at besøge øen. Okinawa er meget anderledes end mainland Japan og øen har da også noget af en turbulent historie. Det har været en del af Kina, et selvstændigt land (Ryukyu Kingdom), japansk territorium, amerikansk territorium og idag er det en del af landet Japan.
Det første der slår en som førstegangs besøgende er hvor mange amerikanske soldater der er, omkring 63.000 ud af en befolkning på lidt under 1.400.000 mennesker.
Det andet er der er ingen  templer eller shrines på Okinawa, men slotte og mange af dem i forhold til øens størrelse, omkring 45 styks.
Det tredje er hvor mange shisaer der er alle vegne. En shisa er en blanding mellem en løve og en hund, de kommer oprindeligt fra Kina og er et ældgammelt levn der har overlevet fra dengang det hørte under Kina. De står stort set ved indgange til alt, både privat og offentlige bygninger. Desuden sidder de også på tagene af huse. Hvis man kun rejser rundt i Japan vil man ikke finde dem, med mindre man går ind i en speciel forretning der sælger ting fra Okinawa.
Det fjerde er at på Okinawa er der ingen tog, kun busser og biler. Der køre dog en monorail i Naha by, men vil man andre steder må man enten forsøge at finde en bus, leje en bil eller leje en heldags taxa, hvor chaufføren så fungere som din private turistguide for 1 dag. Vi havde lejet en bil for os selv, for min mand har været på Okinawa 6 gange før, så han har ikke nogle problemer med at finde rundt.

Noget af det første vi besøgt var Shurijo Slot, som ligger i Naha som er den største by på Okinawa. Det er nok det mest besøgt sted på Okinawa. Slottet kan dateres tilbage til 1372, på dette tidspunkt tilhøre Okinawa Kina og det er i Ming perioden.
Slottet er brændt ned flere gange, men altid genopbygget og porte, broer og parker er ofte blevet tilbygget under genopbygningerne.
I 1945 under Slaget om Okinawa brændte slottet også ned og meget gik tabt. Mange af de ting man kan se på slottet er da også kopier da originalerne simpelthen er brændt.
Efter 2. verdenskrig var Okinawa amerikansk territorium, men det blev givet tilbage til Japan i 1972, på det tidspunkt er en omfattende opbygning af slottet i gang og i 1992 bliver det åbnet for publikum.
I år 2000 blev slottet optaget på UNESCO Verdensarv liste.
Slottet bære meget præg af det kinesiske, men det er jo også bygget i en periode hvor det var underlagt Kina. Jeg synes det var et utroligt spændende sted, for der er så meget historie og jeg kunne sagtens have brugt mere end de 2 timer vi var der til at gå på opdagelse med mit kamera, men vi skulle videre op nord på, hvor vores hotel for første nat lå.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar