Translate

lørdag den 13. april 2013

Tulipan festival
Hvis man besøger Yokohama Park for tiden, vil man nok mest af alt tro man har fundet regnbuen. Det minder parken hvert fald mest af alt om lige for tiden med flere 1000 tulipaner der står i fuld flor.
Tulipan festivalen er egentlig først fra den 20 april, men som så meget andet i år blomstre tulipanerne uger før tiden p.g.a det varme forårs vejr vi har. Jeg tror ikke der er nogen blomster tilbage hvis man venter til den 20 april, jeg kunne se i går flere var begyndt at miste kronbladene.

I morges fik det sydøstlige en meget brat opvækning i form at et meget kraftigt jordskælv, der målte omkring 6,0 på richterskalaen eller 6- (minus) på den japanske skala. Da jeg så det var min første tanke at der måtte være sammenstyrtet huse og der er da også nogle huse hvor taget er kollapset. Heldigvis er der ingen mennesker der omkom. Da det skete 05.33 hvor mange stadig sove, især fordi det er lørdag i dag, kunne det have fået store konsekvenser. Jordskælvet var indlands, så der var ingen fare for tsunami.

Ellers går de fleste nyheder på hvad Nordkorea har tænkt sig at gøre, situationen er ikke blevet mindre anspændt de sidste par dage. Japan har igen sat forsvarsmissiler op forskellige steder i Tokyo, på Okinawa og langs den vestlige kyst der jo vender over mod den koreanske halvø. Det har Nordkorea selvføldig set som en provokation og sagt at hvis Japan skyder deres missiler ned vil de sende et atom missil mod Tokyo.
Jeg håber virkelig der kan findes en fredelig løsning på alt det her, selv om det ser ud til at have lange udsigter da der ikke rigtig er nogen der er på talefod med Nordkorea, ikke engang Kina.
Der er ingen der har lyst til at der bliver krig igen på den koreanske halvø.
Kina der før har støttet Nordkorea er blevet for afhængig af USA og har for meget at miste ved at forblive en støtte til Nordkorea. Sydkorea er afhængig af international hjælp hvis det er Seoul de angriber. Japan har ikke ret til at kunne erklære krig mod nogen, de må kun forsvare sig selv inden for deres territorium og USA ønsker for alt i verden ikke at skulle indgå i en ny krig i Østen for deres pengekasse er tom efter over 10 år i Afghanistan og Irak.
Jeg så en reportage fra Seoul i nyhederne i går og der bliver hamstret i supermarkederne for de er rigtig bange da Seoul kun ligger godt 40 km fra grænsen til Nordkorea, de har ikke meget tid at reagere hvis de vælger at affyre et missil mod Seoul, vi ligger trods alt meget længere væk.
Men jeg håber virkelig ikke det bliver en realitet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar