Translate

søndag den 27. januar 2013

Vinter vejr.


Så er jeg tilbage i Japan, efter at have været en tur i Danmark for at besøge familie og venner.
Det var koldt at komme hjem til Danmark og senstorm, for da jeg forlod Japan lå vi på omkring 10 til 12 grader. Men da jeg kom tilbage til Japan var det også blevet endnu koldere her. Et par dage før jeg kom tilbage var der faldet 12 til 14 cm sne i Tokyo-Yokohama området. Det var første gang i 10 år der var faldet så meget sne her i området og tro det eller ej det skabte totalt kaos. Tog og busser var aflyst, selv nogle af vejene blev lukket p.g.a is på kørebanen. Der er en hel del veje med stejle stigninger, der var mest dem der var lukket af frygt for at bilerne ikke kunne komme op og bare ville glide baglæns og forårsage trafikulykker. Men selv om sneen er væk nu er her stadigt koldt og luften er meget tør. Men bare fordi sneen er væk her ser det anderledes ud andre steder. Nogle steder oppe på Hokkaido var der igår fra om formiddagen til sidst på eftermiddagen faldet 2,5 meter sne og det er altså meget selv på de kanter hvor de er vandt til det.
Både det nordlige og vestlige Japan har som altid fået vildt meget sne og der er ingen udsigter til det holder op lige forløbig, så de sædvanlige advarsler om laviner og andre ting der følger at så store mængder sne er selvføldig på sit højest. Men størstedelen klare sig fint igennem med ekstra ture til en Onsen, spa bygget op om en varmekilde, varmetæpper og varme bade i badekaret. Vi skal selv afsted i næste uge til Hakone, men det er et meget specielt sted vi har valgt så det fortæller jeg mere om efter vi har været afsted, men det er et sted hvor man kan bade i både te og vin og hvor de har doktorfisk.

Der er sket en del i Japan mens jeg har været væk. Vi har fået ny statsminister, han hedder Shinzo Abe og han er fra Liberal Demokrater. Han har været statsminister 1 gang før, men han trådte tilbage fordi han blev ramt af kræft og skulle igennem en del behandlinger der gjorde ham ude af stand til at passe hans arbejde. Men nu har han vundet over kræften og er tilbage i japansk politik.
Han har dannet regering med et parti der hedder New Komeito. New Komeito er en politisk gren af en religiøs organisation der hedder Soka-Gakkai International, i daglig tale SGI. Jeg ved ikke så meget om denne religiøse sekt andet end at mange her i Japan hader dem. Mange japanere er medlem af denne sekt, men de fortæller det ofte ikke til folk uden for deres miljø, fordi mange ikke kan lide dem.
Hverken Kahn, som var statsminister 11 marts 2011 da det store jordskælv kom eller Noda  som skulle forsøge at rydde op efter det, er blevet genvalgt, ikke engang i deres egen valgkreds blev de valgt. Men sån er japansk politik, det skifter meget hurtigt. Nu har jeg boet herude i 2 år og Abe er den 3. statsminister i den periode.

Nu er japanerne normalt et meget fredeligt og ikke voldligt folkefærd, men engang imellem sker der alligevel ting der ryster nationen. Historien om den japanske massemorder startede egentlig sidste år, men der skete hele tiden nye udviklinger i sagen der bare gjorde den mere og mere utrolig. Det startede med at politiet i Osaka foretog en ransagning på en bopæl , hvor der boede personer med tilknytning til Yakuza, den japanske mafia. Her fandt de helt uventede nogle lig i nogle tønder. Personerne blev selvføldig straks anholdt og bragt til afhøring og som sagen udviklede sig fandt de flere og flere lig, nogle var gravet ned under huset og overhældt med beton, sågar da de sendte dykkere i havnen fandt de yderlig 2 tønder med et lig i hver. Efter utallige afhøringer og en langvarig efterforskning viser det sig at de anholdte personer ikke er de egentlig bagmænd, men bare dem der har udført det beskidte arbejde. Personen bag er en middelalderlig kvinde som er mor til en af de anholdte. Hun har været så god til at manipulere med flere personer at hun har splittet flere familier af, ved at forgive at være på begge sider, hun har så spillet dem så meget ud mod hinanden at flere havde slået hinanden ihjel, men ikke før hun havde sørget for at de skrev testamente der overlod hende alle deres penge, og hvis de så ikke gjorde som hun ville blev de hjulpet godt på vej af sønnen og hans venner fra mafiaen. Det har været ret så lukrativ en forretning for da hun blev anholdt havde hun over 200.000.000 yen.
Nu er spørgsmålet så om hun kan blive dømt for mord, når hun rent faktisk ikke selv har slået nogen ihjel, men bare hare været direkte årsag til flere dødsfald i form af mord. Svaret er ja, i teorien kan hun godt blive dømt skyldig for mord selv om hun ikke selv har udført ugerningen. Om hun også ville blive kendt skyldig, får vi aldrig at vide, for i december valgte hun at hænge sig selv i sin celle. En ting der har givet politiet i Osaka meget røde øre for cellen skulle være døgn overvåget. Tilbage sidder hendes søn og hans medhjælpere og venter på at kommer for retten og når det sker, højst sandsynligt i år kommer der nok endnu flere historier frem der gør det hele endnu mere utrolig at forstå at mennesker kan være sådan.

Noget meget mere opmuntrende er at jeg nu endelig har fået mit kamera, Canon X50 med dobbelt zoom lense og det hele. Jeg har været ude med det 1 gang foreløbig, men gud hvor er der godt nok mange funktioner, så det kommer nok til at tage nogen tid inden jeg er helt fortrolig med det. Jeg kan ikke finde ud af at indstille det til at tage long exposed billeder og det kan godt irritere mig lidt, men nu har jeg selvføldig heller ingen tripot til at kunne gøre det med endnu, men det bliver det næste jeg køber når jeg får sparet nogle penge op.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar