Shoga-yaki er en lækker ret fra det japanske køkken, der især henvender sig til folk der elsker ingefær. Og hvem gør ikke det.
Shoga-yaki er en ret jeg ofte laver og en af de første retter jeg nævner, når folk spørger mig hvad japansk mad er ud over sushi. Et spørgsmål jeg ret ofte får fra folk, der er bekymeret over om de kan få noget i Japan, der ikke er fisk. Og svaret er selvfølgelig at det kan man sagtens. Japanerne spiser ret meget svinekød.
Shoga-yaki er en simpel ret af skiver af svinekød, der er simret i kort til i en sauce af ingefær, løg, soya, sake og mirin. Retten serveres ofte med en simpel salat af finthakket hvidkål og tomater, dertil sesam-dressing. Japanerne kan godt lide at have mayonnaise til at dyppe kødet i. Det er en ret jeg ofte laver, især hvis jeg kommer sent hjem en dag og ikke har så meget tid til at lave aftensmad. Retten kan gøres endnu nemmere ved at købe færdig-hakket hvidkål.
Hvis kødet er nogen store skykker deles det i 3 stykker. Hvis det er mindre stykker kun i 2 stykker. Steg kødet hurtigt i lidt sesamolie. Tilsæt løg, derefter løg og ingefærblandingen. Lad det simre i 5 minutter. Server med salat af hakket hvidkål og tomater med sesam-dressing og mayonnaise. Server også gerne ris til, der er drysset med lidt sesamfrø.
Hvordan laver man sesam-dressing ?
Ingen kommentarer:
Send en kommentar