Translate

mandag den 30. juli 2018

Guldfisk og vindklokker

Puha det er varmt. Ikke kun hjemme i Danmark, men også her i Japan. Faktisk så varmt at vi har slået den ene varmerekord efter den anden. For et par uger siden blev den varmeste officelle temperatur målt. 41,1 grader i Kumagaya i Saitama som ligger lige nord for Tokyo. Det er den varmeste temperatur nogen sinde målt i Japan. Vi har også fået regn, især i det syd-vestlige del af Japan. Over 100 personer mistede livet så meget regn kom der. Floder gik over deres bredder og bjergsider kom tordende ned og brgravede landsbyer. Selv om det er over 3 uger siden nu foregår der stadig et kolosalt oprydningsarbejde og derefter kommer genopbygningen.


Guldfisk som kunst.
For et stykke tid siden var min mand og jeg i Tokyo. Faktisk var det første gang i år vi var i Tokyo bare for at hygge og uden aftaler. Det var egentlig ikke meningen vi ville have været i Tokyo, vi var faktisk på ind til Yokohama for at kigge på et nyt kamera jeg gerne vil have, men af en eller anden grund jeg ikke kan huske endte vi med at tage til Tokyo i stedet for og så måtte kameraet vente. Jeg skal heller ikke bruge det før i oktober så der er tid nok.
Men vi endte med at tage til Nihonbashi området fordi jeg havde hørt om en kunst udstilling lavet med guldfisk og det ville jeg egentlig gerne opleve for det er da anderledes end at kigge på billeder.
Det var lidt en blandet oplevelse. Der var rigtig mange mennesker og der var ingen afspærringer ved akvariumerne så nogen af dem var faktisk i overhængende fare for at blive skubbet ned. Selve akvariumerne var flot lavet og der var utrolig mange forskellige guldfisk også nogen jeg aldrig havde set før. Men alligevel kunne jeg ikke lade værd med at tænke over om det er dyreplageri. Fisk i akvariumer med forskellige lysshow hele tiden. Man måtte gerne tage billeder, men ikke med blitz. Men jeg kunne ikke lade værd med at tænke på om det ikke var stressende for fiskene. Nogen af fiskene var små, men der var også nogen som var ret store. Men hvis man ser bort fra det så var det flot opstillet med klassisk musik i baggrunden og det var hvert fald anderledes end en almindelig kunst udstilling. Hvad synes du?? Dyreplageri eller anderledes kunst.


Vindklokke festival i Kawasaki Daiichi.
Det går i den rigtige retning med hensyn til min depression. Faktisk så meget at jeg satte mig det mål at tage til vindklokke festival i Kawasaki Daiichi templet. Det er et par år siden jeg sidst var til vindkolkke festival, men det er stadig en af mine ynglings festivaller fordi jeg holder så meget af lyden af de mere end 30.000 små klokker der bimler og bamler i vinden. Desuden er de bare flotte at gå rundt og kigge på. De kommer fra alle egne af Japan og langt de fleste er håndlavet.
Så på førstedagen af den 5 dage lange festival trodsede jeg luftfugtigheden og 35 graders varme og begav mig mod Kawasaki. Jeg endte med at være der i lidt over 2 timer. Jeg kunne se der var blevet lavet en del om i templet siden jeg sidst var der. Den største forandring var at der var kommet en bro over den sø der ligger i baghaven. Desuden var der kommet nogen nye statuer og en væg med Buddhas tekster.
Men det var en rigtig god eftermiddag og jeg kunne da heller ikke lade vær med at købe en vindklokke med hjem, med en guldfisk 😉😉

Vi har ikke rigtig nogen sommerferie planer. Det er for dyrt at tage nogen steder når alle andre også har ferie og desuden så er det for varmt over alt i syd-øst Asien i sommermånederne. Jeg har ikke så mange elever i august fordi deres børn har skoleferie eller fordi de skal hjem til deres hjemegn og fejre obon med familien. Så alt efter hvor varmt det bliver har jeg besluttet at tage på nogen små udflugter til steder jeg ikke før har besøgt. Om det bliver i Tokyo eller et andet sted har jeg ikke helt besluttet endnu, men det vigtigste er at komme lidt ud og opleve noget igen. 

Hvad har du brugt din ferie på ?? Eller skal du først til at starte din ferie??

Ingen kommentarer:

Send en kommentar