Translate

mandag den 8. august 2016

Solnedgang over Tokyo Bugten.

Jeg ved godt der har været en larmende stilhed her på bloggen i et stykke tid nu. 
Sagen er den at jeg lidt har mistede lysten til at skrive og at jeg ikke rigtig ved hvad jeg skal skrive om. 
For tiden er det meget varmt, omkring 33-34 grader så det med at gå rundt udenfor i længere tid kan hurtig blive for meget og dehydrerede. Jeg ser hver aften i nyhederne at folk er faldet om udenfor og blevet kørt på hospitalet. Langt de fleste kommer sig, men der er et på stykker der ligger i koma p.g.a hedeslag og en hel del der har mistede livet. Det er det samme hvert år og jeg forstår bare ikke at folk ikke tager nogen forholdsregler så som at medbringe væske når de går ud og bruge air condition når de er hjemme. Normalt slukker vi for vores air condition om natten, men den sidste uges tid har den kørt om natten også. Vores lejlighed vender sådan at vi har morgensolen lige ind i soveværelset så allerede ved 8-tiden om morgen ville vi være totalt kogt hvis ikke den kørte. Men på et tidspunkt begynder temperaturen vel at gå ned igen selv om der ikke er noget der tyder på det sker i den nærmeste fremtid. 

I starten af september tager vi dog et lille afbræk fra varmen og tager op nord på til Akita. Vi skal op i bjergene til et onsen sted der hedder Shin-Tamagawa. Jeg glæder mig rigtig meget for jeg har ikke været i Akita før. 

Når det nu er så varmt tilbringer jeg mere tid indenfor end jeg normalt gør, så jeg bruger en del tid på at læse japansk og øve kanji tegn i håb om at der er noget der vil hænge ved. Men jeg synes godt nok det er et svært sprog at lære.

I øvrigt de 3 billeder øverst i indlægget er fra Tokyo Bugten. Vi havde været i Chiba hvor vi har besøgt et historie museum fordi min mand snart skal til eksamen i japansk historie fordi han gerne vil have et guide certifikat så han må have lov at tage penge for at være guide. Men efter vi var færdig sad vi lidt og snakkede om hvad vi skulle og vi blev enig om at køre ud til Aqua Line og stoppe og se solnedgangen. Det viste sig at være en rigtig god ide for der var koncert og fyrværkeri. Da man kun kan komme derud i bil og fordi det er begrænset med parkerings pladser er det ikke over fyldt som det ofte er hvis man tager ind til Tokyo for at se fyrværkeri. Så vi endte med at stå næsten lige foran det sted hvor fyrværkeriet blev affyret fra så det var en rigtig god beslutning for ingen af os vidste der var fyrværkeri den aften så det var bare en rigtig god dag. 

Hvis der er nogen er har nogen spørgsmål om noget i Japan eller gerne vil have jeg skriver om noget I gerne vil vide noget mere om er I mere end velkommen til at skrive en besked til mig så jeg har noget at skrive om. 

Hvad har I lavet i sommeren ?? Været ude at rejse eller noget helt andet ??

2 kommentarer:

 1. Hej Inger- Marie,
  Hold da op, jeg hader simpelthen når der bliver så varmt. Jeg kan slet ikke fungere. Jeg bliver sløv og kan ikke koncertere mig, så jeg håber da virkelig at det snart bliver menneskelige grader igen.
  Held og lykke med din mands eksamen, super spændende og glæder mig til at se billeder fra jeres næste lille tur op nordpå.
  Nogle gange bliver man ramt af manglende skrivelyst men bare rolig den skal nok komme igen.
  Min sommer har været rimelig rolig. Jeg var en tur i Thailand/Cambodja og i Belgien tidligt på sommeren. Resten af tiden er forgået i Danmark. Jeg regner dog med at vi snart rejser et eller andet sted hen. Ved bare ikke endnu hvornår. Men sommeren har været rimelig i år, så vi har slidt på haven og det er skønt.
  Smukt solnedgang :-)

  SvarSlet
 2. Hej Annette,
  he he, ja det bliver godt nok varmt herude. For mig er varmen faktisk ikke det værste, det er den høje luft fugtighed. Jeg kan faktisk godt lide når det er varmt for så spænder jeg ikke så meget i kroppen som jeg gør når det er koldt og jeg fryser.
  Dagens højeste temperatur nåede faktisk de 40 grader i Gifu. Idag har der nok været omkring 34 grader, men i morgen bliver det endnu varmere med temperature omkring 37-38 grader.
  Desværre begynder temperaturene ikke at blive mere menneskelige igen før midten af september når luft fugtigheden gerne skulle begynde at falde.

  Det lyder hyggeligt med have arbejde. Det er en ting jeg savner lidt herude. At have nogen blomster der pynter og at få jord under neglene.

  SvarSlet