Translate

lørdag den 28. november 2015

Kulturdag.

Den 3. november er Kultur Dag i Japan. Det er en helligdag hvor man fejre alt der har med kultur og kunst at gøre. Kultur Dag blev første gang fejret i 1948. Oprindeligt er dagen blevet fejret siden 1868 og det var fødselsdagen for den daværende kejser, Kejser Meiji. Da blev dagen kaldt for Tencho-Setsu. Men efter 2. verdenskrig og den forfatning Japan fik derefter måtte ingen helligedag hentyde til noget der havde med kejseren at gøre eller politisk. Derfor blev dagen omdøbt til Kultur Dag, men det er stadig den 3. november den fejres på Kejser Meijis fødselsdag.
Der afholdes parader og udstillinger af alle mulige slags og det er bare en rigtig god dag at opleve ægte japansk kultur på.

Jeg havde hørt der var en krysantemum udstilling ved Sensoji tempel i Tokyo og eftersom vejret var rigtig flot den dag valgte jeg at tage til Tokyo. Jeg blev dog noget skuffet over det de kaldte krysantemum udstilling for det var bare et telt med nogle blomster. Normalt plejer der at være alle mulige store og små krysantemummer, bonsai og små landskaber med krysantemum, men det var der overhovedet ikke. Lidt slukøret skrev jeg til min mand og fortalte hvor skuffet jeg var og at jeg tænkte på at tage hjem igen efter at have været der cirka 40 minutter ( og over 1 times transport ).
Han skrev hurtig tilbage at han synes jeg skulle tage op til Meiji Jingu Shrine i stedet for. Der ville helt klart være noget når det nu oprindeligt er Kejser Meiji fødselsdag og det shrine er tilegnet ham. Så det gjore jeg selvføldig. Her fandt jeg alt det jeg havde troet jeg ville finde i Sensoji og jeg var lidt irreteret over at jeg havde brugt tid ved Sensoji og ikke var taget til Meiji Jingu Shrine direkte så jeg havde mere tid der, for der var så meget at kigge på og forskellige arrangementer vedrørende kultur.
Men her er lidt billeder fra dagen og en lille video.

 Sensoji.

 Sensoji.

 Krysantemum udstillingen ved Sensoji.

 Sensoji.

 Sensoji.

 Shopping gade bag ved Sensoji.

 Reklamer ved shopping gaden bag ved Sensoji.

 Den klassiske Tokyo udsigt. Tokyo Sky Tree og Asahis
Gyldne Dråbe. 

 Meiji Jingu Shrine.

Meiji Jingu Shrine.

 Mini krysantemum landskab.

 Krysantemum.

 Japansk teater kaldet No.

Japansk teater kaldet No.

Nygifte på japansk.

2 kommentarer:

  1. Meiji Jingu Shrine er et meget fedsfyldt sted. Vi var der også, da vi var i Japan, og var så heldige også at se et traditionelt bryllup, dog ikke med så mange mennesker omkring ;-) Det er meget populært at blive gift på traditionel vis, selvom mange også vælger den mere vestlige måde at gøre det på.
    Det ligger jo inde i Yoyogi park som er helt fantastisk at gå rundt i!

    SvarSlet
  2. Meiji Jingu er et dejligt sted og som du selv siger meget fredsfyldt. Nu var det også helligdag den dag så vil der altid være mange mennesker. I nytårets første 3 dage som er helligdag her i Japan kommer der omkring 3 millioner til Meiji Jingu for at bede årets første bøn og købe lykke amuletter der skal beskytte en igennem året. Mange bliver faktisk kun gift på rådhuset nu til dags. Det er langt fra alle der har en større bryllupsfest, men dem der gør vælger gerne begge. En traditionel vielse og en mere vestlig fest bagefter.

    SvarSlet