Translate

tirsdag den 14. august 2012

Obon Fest ved Tsukiji Honganji Temple.

 Sommeren i Japan er festival tid, ikke festivaller som man forbinder det med i Danmark med druk og musik, men kultur festivaller. Sidste år var stort set alt aflyst pga det store jordskælv, men i år for den godt nok ikke for lidt, stort set hver weeken er der noget et eller andet sted.
 Obon festival er dog lidt noget andet, det blev også holdt sidste år. For mange er obon ensbetydning med ferie, hvor man tager hjem til det sted man er født og mindes ens afdøde slægtninge. Om aften er det traditionelt musik ført an af flere taiko trommer og der bliver danset traditionelle danse. Obon er en af de vigtigeste sommer festivaller i Japan.


 En taiko tromme.

 Ved obon festivaller er mange kvinder klædt i yakuta, som er en sommer udgave af en kimono. Den er meget tyndere end en kimono.


 Yakutaer i denne type stof er det der anses for at være en traditionel yakuta/kimono. Den med store blomster og pang farver er de mere moderne som især unge piger kan lide at have på, men den her type stammer fra dengang hvor japanske kvinder gik i kimono dagligt.

Det var ikke alle der dansede med, mange var der for at kigge på og opleve stemningen på den varme somme aften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar