Translate

lørdag den 14. april 2012

Gæsteindlæg fra min veninde.
Min veninde, som står bag denne blog, her bedt mig skrive et par ord, om mit alt for korte, men skønne ophold i Japan. So here goes:

"Overvældende smukt" er nok de ord, som beskriver mit første møde med Japan bedst, selvom jeg føler de ord stadig ikke er nok til, at yde dette land retfærdighed!
Her er et overflod af farver alle vegne i templer, på gader, i togene og ikke mindst nu hvor kirsetræerne står i fuldt flor.

Jeg haft mange "førstegangsoplevelser" her:
* Japansk mad, herunder sushi (de er VIRKELIG glade for bønner i alle mulige udgaver og det samme gælder grøn the!)
* At sove på futon.
* Min første vulkan up close, Mt. Fuji.
* Mit første jordskælv.
* Kareoke!!! (Fantastisk sjovt! Og det bedste af det hele er, at det foregår i private rum, det giver lidt mere personlig frihed ti, at "udfolde" sine "talenter"
* Japansk spa! (Jeg er VIRKELIG overrasket over, hvor meget japanerne går op i hygiejne, hvilket jeg synes er utrolig dejligt)
* Mit første højhus, Landmark Tower, som indeholder en af verdens hurtigste elevatorer. Udsigten er UBESKRIVELIG!
* Men mit overraskende møde med de japanske toiletter, kom FULDSTÆNDIG bag på mig. De er SÅ avancerede (og selvfølgelig står alt på japansk!), at jeg måtte spørge en lokal, hvordan man skyller toiletter ud!!! Se det er et spørgsmål jeg ALDRIG troede jeg skulle stille nogen!

Jeg opfatter japanerne, som utrolig innovative mennesker. Her er et godt, hvis ikke det bedste eksempel på, at man godt kan udvikle sig med de moderne tider, men stadig beholde sine rødder i traditionerne!

Og deres almene høflighed overfor andre mennesker, er en forfriskende oplevelse.

Jeg kunne blive ved med, at skrive mangt og meget om Japan og dets folk, men faktum er, at Japan på denne måde ikke ydes fuld retfærdighed! Japan skal OPLEVES! :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar